Husák byl podle životopisce a blízkého spolupracovníka Viliama Plevzy velmi nepraktickým člověkem, který se zaobíral jen politikou, a neuměl si uvařit ani čaj. Začínal pracovat kolem desáté dopoledne a úřadoval až do pozdních večerních hodin. Žil hlavně prací a jeho vášní bylo kouření cigaret. Zajímavostí však je, že také rád sledoval televizi a miloval populární Televarieté nebo scénky s Kaiserem a Lábusem. (Zdroj:komentare.sme.sk)

Falešná skromnost?

Jaké byly stravovací návyky osmého prezidenta Československé republiky? Dá se říct, že velice skromné. To dohánělo jeho okolí k šílenství. Nenosil s sebou totiž ani peníze, takže za cigarety a kávu platili jeho kolegové. Podle chartisty a disidenta Miroslava Kusého byl Husák asketou: „On se stal lidským, jenom když přišlo na řadu občerstvení, nějaká ta svačina nebo pečené delikatesy. Možná i proto, co si vytrpěl v kriminále, tak to jídlo intenzivněji prožíval. Tehdy byl takový lidštější, ale to bylo všechno.“ (Zdroj: www.irozhlas.cz)

Párky a zase párky

Nenáročnost se projevila i v jeho nejoblíbenějším jídle. Tím byly párky. (Zdroj: www.lidovky.cz) Ráno si je nechával donášet z Vikárky se dvěma rohlíky. Jeho sekretářka Jozefína Darášová o něm ale tvrdila, že párky jedl i k večeři. (Zdroj: www.parlamentnilisty.cz)

Měl však rád také tradiční slovenskou a českou kuchyni. Rád si dal i pivo, bílé víno a koňak.

Pochoutky dopřával také svým psům. Šetrnost se ale projevila i v tomto jeho koníčku. Schovával si totiž účtenky za žrádlo pro psa, aby mu nemohl nikdo vyčíst, že ho kupuje za státní peníze. (Zdroj: www.euro.cz)

Luxusní voda

Jeho známá skromnost se však neprojevila v otázce konzumace čisté vody. Jelikož se bál, že má rakovinu, nechtěl pít kohoutkovou vodu a nechával si vozit ledovcovou z Islandu. Také miloval olej z tresčích jater, které měly eliminovat cholesterol, zlepšovat krevní oběh a udržovat celkové zdraví. (Zdroj: www.phil.muni.cz)

Olej nutil konzumovat všechny své spolupracovníky.