Starověký Egypt (1292 - 1069 př. n. l.)

Ve starověkém Egyptě byly ženy podporovány v nezávislosti a v dávání své krásy na odiv. Staroegyptská společnost byla velmi liberální. Předmanželský sex byl zcela přijatelný a ženy se mohly bez problémů rozvést se svými manžely. V té době byla ideálem štíhlá žena s úzkými rameny, vysoký pasem a symetrickým obličejem.

Starověké Řecko (asi 500 - 300 př. n. l.)

Ve starověkém Řecku byla uctívána především mužská krása. Dokonce se hlásalo, že těla žen jsou jen „znetvořenými“ verzemi mužů. V tomto časovém období čelili muži mnohem vyšším nárokům na svůj vzhled než ženy. Představitelka něžného pohlaví však měla být baculatá a její kůže neměla být vystavována slunečním paprskům.

Italská renesance (1400 - 1700)

Během italské renesance bylo povinností manželek reprezentovat postavení svých manželů, a to jak chováním, tak i vzhledem. Krásu v renesanční Itálii představovalo zaoblené tělo, včetně plných boků a velkých prsou. Bledá pokožka, blond vlasy a vysoké čelo byly považovány za vrchol fyzické krásy.

Viktoriánská Anglie (1837 - 1901)

Éra korzetů předurčila trend postavy přesýpacích hodin. V této době bylo hlavním posláním žen stát se matkami a manželkami. Domácnost, rodina a mateřství byly ve viktoriánské společnosti vysoce ceněny, protože tyto hodnoty ztělesňovala i sama královna Viktorie. Ženy nosily jako symbol ženskosti dlouhé vlasy.

Bouřlivá dvacátá léta (1920)

Krása ve 20. letech minulého století představovala androgynní pohled na ženy. Korzety vystřídaly podprsenky a oblečení mohlo kolem těla volně splývat. Ženy, které nepodporovaly názor, že dlouhé vlasy jsou symbolem krásy a touhy, si je zkracovaly do tzv. bob účesů. Trendy tehdy byla chlapecká postava, plochý hrudník a snížený pas.

Zlatá éra Hollywoodu (1930 - 1950)

Trend chlapecké postavy netrval dlouho. O pár let později byla postava přesýpacích hodin zpět. V té době představovala ideální ženu Marylin Monroe. Ženy byly sexy pouze tehdy, pokud měly oblé křivky, velká prsa a zároveň štíhlý pas.

Swingové šedesátky (1960)

Mír, láska a štíhlost - to bylo mottem ideální krásy pro ženy v 60. letech. Feminismus a antikoncepce byly na vrcholu. Symbolem této doby se stala modelka Twiggy, která nosila minisukně, měla adolescentní postavu, dlouhé štíhlé nohy a umělé řasy.

Éra supermodelek (1980)

Velký boom v tomto období zažil prodej cvičebních videí, které měly ženy vést ke štíhlosti a dobré kondici. Supermodelky, jako je Cindy Crawford, udávaly trendy tehdejší doby: byly vysoké, štíhlé, atletické, ale stále ženské.

Šik s heroinem (1990)

Ideální tělo v tomto období měla žena, která byla hubená, křehká a působila zanedbaně. Modelka Kate Moss byla typickou představitelkou tohoto „desetiletí heroinu“: bledá, uzavřená do sebe a velmi hubená.

Postmoderní krása (2000 - dnes)

Kim Kardashian je archetypem standardů krásy moderní ženy. Očekává se, že ženy budou hubené, ale ne příliš. Budou mít velká ňadra a hýždě, ale ploché břicho. Ženy proto stále častěji podstupují plastické operace. Studie ukázaly, že v posledních letech došlo k nárůstu operací týkajících se zvětšení pozadí u pacientů mladších 30 let. Klienti klinik plastické chirurgie velmi často uvádějí, že zákroky podstupují proto, aby dobře vypadali na selfie fotkách.