V prosinci roku 1991 zmizel jeho známý František Heppner i se svou přítelkyní. Roubal se o dvojnásobně vraždě dokonce podělil se synem a nešetřil hrůznými detaily, že jejich těla nechal sežrat prasaty na svém statku Pohádka na Klatovsku. Heppnerův majetek rozprodal a jezdil jeho autem. Syn u soudu ale všechno zatajil a Roubal běhal dál na svobodě.

O rok později, v červenci 1992 zmizel taxikář Vladimír Strnad. Naposled byl spatřen s Roubalem, pouze tento důkaz soudu nestačil. Jeho tělo bylo nalezeno o rok později v septiku. Stupeň rozkladu taxikářova těla byl tak pokročilý, že nebylo možné určit příčinu smrti. Vyšetřující kriminalista neschopnost justičního systému stroze odsoudil: "Důkazy - byť nepřímé - jsou. Jen je někdo nechce vidět. Pan soudce si zřejmě myslí, že taxikář do septiku skočil sám."

Roubal této neschopnosti využil při dalších vraždách. Ve stejný rok zmizeli nezávisle na sobě dva muži, oba byli krátce před zmizením spatřeni s Roubalem. Jedním z nich byl prodavač bižuterie Václav Horký, jeho tělo se ale nikdy nenašlo. Druhým zavražděným byl Josef Suchánek, jehož tělo bylo nalezeno na dně rybníku ve Veselí nad Lužnicí. Fakt, že Roubal rozprodal jejich majetek a některé osobní věci měl dokonce u sebe doma, byl soudem zavrhnut jako nedostatečný.

Další tělo, tentokrát v listopadu 1993, bylo nalezeno v pražských Letňanech v jednom bytě. Václav Dlouhý byl svázán a kolem krku měl uvázanou smyčku. Byt byl vykraden. Roubal u soudu tvrdil, že se Dlouhý vyžíval ve sadomasochistických praktikách a nedopatřením se uškrtil sám. To soudci jako vysvětlení zřejmě stačilo.



Kdyby Roubal změnil techniky svých zločinů, nemusel být roku 1994 dopaden. Na Praze 2 provedl společně s několika komplici loupežné přepadení autopůjčovny. Dva majitele a jednoho návštěvníka půjčovny svázal stejným způsobem, jako Dlouhého, majitelé se uškrtili, návštěvník se vyprostil z kozelce a utekl. Stal se korunním svědkem celého případu.

Na doživotí odsoudila Rubala až v roce 2000. Usvědčení provázela řada karambolů; Roubalovi komplicové zastrašovali svědky, vyhrožovali smrtí státnímu zástupci a unesli dva obžalované přímo ze soudní síně. Skandál v podobě zapomenutí prodloužení Roubalovy vazby, kdy se vrah najednou ocitl na svobodě, je třešničkou na dortu.

Roubal se z vězení pokoušel dostat všelijak. Stěžoval si na ministerstvo spravedlnosti i VZP, která mu údajně nechtěla opatřit punčochy na křečové žíly, obracel se na církev a považoval se za oběť spiknutí policie a justice, za kterým stála tehdejší ministryně spravedlnosti Vlasta Parkanová. Roubal zemřel v roce 2015 ve věznici v Karviné, bylo mu 64 let.