Podle vědců se po roce 2050 svět dramaticky změní. A technologický pokrok k tomu jednoznačně přispěje.

Jak bude vypadat svět po roce 2050?

Jedním z hlavním zlomů, které mají po roce 2050 nastat, bude spuštění projektů na vývoj umělé inteligence. Ty sice vznikají i dnes, po roce 2050 však mají být zcela samozřejmé. Po roce 2050 by mělo dojít také k dokončení vysoce komplexních projektů, které dnes probíhají.

Po roce 2050 bude svět plný robotů. Ty budou schopni ovládat prostředí reálného světa a také stále rozmanitější škálu 3D objektů. Objeví se roboti s větší obratností i flexibilitou. A budou skutečnými pomocníky. Nic pro ně nebude problém. Přizpůsobí se jakékoliv situaci a budou schopni řešit jakýkoliv problém. A to i díky rychlému sdílení informací, které bude až tisíckrát rychlejší, než jaké nám umožňuje dnešní internet. Tito roboti budou tak vyspělí, že se budou sami zdokonalovat a učit z vlastních chyb.

Po roce 2050 vzniknou "chytrá" města. Do nich se ale zařadí jen malá hrstka vyvolených.

Tým sestavil zcela reálnou vizi

Vize vědců jde ale mnohem dál. Právě díky chytrým městům se vytvoří centrální síť silnic, která bude přesně vědět, kde jaké vozidlo je a to ve zcela reálném čase. Unikátní pak na této síti bude sběr dat ze všech dostupných zdrojů, od semaforů po senzory. Díky nim pak bude znám nejen přesný počet vozidel na silnicích, ale také vývoj počasí, které by dopravu mohlo ohrozit.

Pro více informací se podívejte na toto video:

Zdroj: Youtube

Zlom nastane také ve spolupráci mozku s počítačem. Technika bude tak dokonalá, že ji lidé budou ve velkém používat každý den. Nepůjde ale jen o měření sportovních aktivit a jejich následné přenesení do sportovních aplikací. Lidé budou moci navštívit virtuální realitu, kdykoliv si usmyslí. Rozhraní mozek - počítač tak dostane zcela nový rozměr, který se bude využívat také v lékařství a pro vojenské účely.

Rok 2050 přinese spousty nových možností, jak zlepšit svůj život. K dispozici budou umělé sítnice a další zrakové protézy, které budou moci plně nahradit oko člověka. Pohled na svět již nebude černobílý. Umožní to elektrodová pole se stovkami megapixelů a plná barev.

Vynechat nesmíme ani vesmír. Dle vědců se po roce 2050 objeví první vesmírné výtahy a na Marsu bude existovat stálý tým vědců. A možná se tam podívají také první turisté.

Zdroje:

classicalfuturist.com

timesofindia.indiatimes.com

erikhoel.substack.com