"Strejdo, smrdíš, jdi se vykakat!" říká Anička tatínkovu nadřízenému, u kterého si Oldřich Kaiser v roli otce právě vyjednává pracovní povýšení. Roztomilou dcerku Kaisera a Dagmar Havlové si tenkrát zahrála nadaná Lenka Kubálková.

"Dělala jsem sportovní gymnastiku a jednoho dne si tam filmaři přišli vybrat malou, blonďatou a ukecanou holčičku, která by byla podobná Dáše Veškrnové do filmu Můj hříšný muž," vypráví Kubálková o své první herecké zkušenosti. V době natáčení jí byly pouhé čtyři roky.

Od roku 1990 se před kamerou objevovala stále častěji. Jejím největším úspěchem bylo účinkování v sérii pěti italských koprodukčních fantasy filmů Princezna Fantaghiro. Tyto pohádky se svého času vysílaly i u nás, i když se nedočkaly přílišného diváckého ohlasu. Zato v Itálii jsou velice populární dodnes.

Lenka Kubálková se filmového světa držela i v dospělosti a dostala se také k muzikálu: v divadle Spirála na pražském Výstavišti hrála Lucy v inscenaci Brouci inspirované životem Beatles. Bohužel, v roce 2002 divadlo postihly záplavy a spousta rekvizit i kostýmů byla zničena, takže se muzikál už nikdy znovu nerozběhl.

Zklamaná Lenka se vydala do ciziny a na nějaký čas zakotvila ve Spojených státech, kde vyučovala herectví na letních kempech. Práce s dětmi se jí natolik zalíbila, že jí zůstala věrná i po návratu do Čech. Pracuje v dětské castingové agentuře a přes léto se účastní Letní Herecké Školy. Jak se od své první role ve snímku Václava Matějky změnila, prozradí fotogalerie.