Vezměme si třeba hned snímek Casino Royal, v němž se Daniel Craig představil jako James Bond poprvé. Film se natáčel v České republice a v záběrech je to dobře vidět. V pozadí jedné scény, která se odehrává v Černé Hoře, lze rozpoznat český název hotelu Bílý kůň, letiště v Miami je zase plné letadel ČSA, ačkoli tyto aerolinky do Miami vůbec nelétají.

Několik faux-pas se vyskytlo také v trháku Quantum of Solace. Tvůrci například představují bolívijské město La Paz jako rozpálenou jihoamerickou metropoli, kde se každý horkem zapotí. La Paz ale ve skutečnosti leží v nadmořské výšce 3,640 m a průměrná teplota se tu pohybuje okolo 8°C.

Když pak Bond vchází do hotelu na Haiti, míjí výstražnou cedulku s francouzským nápisem "EN CASE D'INCENDIE" (V případě incidentu). Překladatel se zřejmě nenamáhal hledat ve francouzském slovníku slovo "případ", a nahradil ho anglickým "case".

Je přirozené, že sluneční brýle dotvářejí Bondovu drsnou image. Během akčních scén ve Skyfall však vidíme Craiga chvilku s brýlemi, chvilku bez nich, jako by si je při přestřelkách stačil stokrát sundat a opět nasadit. Stejně tak se zdá, že se hlavní hrdina stihl za běhu přezout: nejprve ho vidíme v elegantních šněrovacích polobotkách, za chvíli má na sobě pohodlné nazouváky.

Skyfall z Bonda navíc nevědomky učinil alkoholika. Když mu padouch Silva nalévá něco ostřejšího, je lahev ze tří čtvrin plná, v následujícím záběru už ale zeje prázdnotou. Je možné, že by slavný agent vypil na kuráž panáka o objemu několika ruských stakanů?

Filmoví producenti si kromě toho nezjistili, jak funguje bezpečnost železničního provozu. Oddělení dvou vagónů by automaticky vedlo k zastavení vlaku, zatímco v bondovce vlak vesele uhání dál.

Snůška kritiky se snesla také na snímek Spectre. Když například v akční scéně letadlo narazí do automobilu, při manévru přijde o jedno kolo. V příštím záběru je ale jeho podvozek opět netknutý. A ačkoli bychom mohli pochopit, že atraktivní Dr. Swannová chce být svůdná za každých okolností a líčí si rty zářivou rtěnkou i při cestě pouští, těžko už pochopíme, že volí mizernou kosmetiku, která jí ze rtů zcela zmizí během sekundy.

Nezbývá nám, než se těšit na připravovaný 25. snímek bondovské série, který by nás měl ohromit v příštím roce, a doufat, že si tvůrci tentokrát dají větší pozor.