Přijde vám na této fotografii něco divné?

Ano, vypadá jako Turínské plátno. A přitom je to jen výjev z polí v Maďarsku, zachycený ze zajímavého úhlu na Google Earth. Bizarnost tohoto snímku nezůstala bez povšimnutí.

Samotné pole vypadá na první pohled úplně normálně, jako každé jiné pole v jakémkoli státě. Má převážně hnědé zbarvení se světlejšími a tmavšími skvrnami, které se však při troše pozornosti shlukují do obrazu, který se až nápadně podobá otisku Kristovy tváře na slavném Turínském plátně.

Výjev z Google Earth vypadá trochu tak, jako když se díváte na ony magické obrazy – na první pohled barevnou změť čehosi, z níž postupně vystoupí jasný objekt. Také odstíny zelené a hnědé náhle na poli vytvářejí obraz člověka. Ten má jako by dlouhé vlasy a vousy a výrazný nos, a nabízí se velmi očividná podoba s Ježíšem. Navíc to vypadá, že vrchol hlavy se setkává s vrcholem pole a muž má sklopené oči. Výrazný nos tvoří světlý trojúhelník a vpravo je vidět něco, co by mohl být plnovous.

Náhoda anebo znamení?

Je jasné, že tento obraz vzbudil četné diskuse, i když nejpravděpodobnější vysvětlení postrádá cokoli z tohoto tajemného přídechu. Zřejmě se tvář na poli vyskytla čistě náhodou.

Navíc to není zdaleka poprvé, co byl záhadný výjev spatřen na Google Earth.

Na další podobný výjev se podívejte zde:

Zdroj: Youtube

Ježíš, nebo letadlo?

Na Google Earth můžete vidět s trochou fantazie, cokoli si zamanete. Například v roce 2018 spatřil jeden muž ze stejné perspektivy pohřešované letadlo MH370, které zmizelo v roce 2014! A snímky z Google Maps skutečně ukázaly záhadný tmavý objekt ležící mezi obrovskou zelenou plochou. Vypadalo to jako ztroskotaná kostra letadla v džungli, kde také letadlo beze stopy zmizelo.

Kdo se potom chce v obrazu, který na obrazovce vidí, skutečně rýpat, najde si důvodů více. Například v případě letadla bylo podle konspiračních teoretiků vidět předmět, domnělé letadlo, u něhož nadšenci dokonce mezi ocasem a zadní částí letadla spatřili mezeru.

"Je jen o něco větší, ale je tam mezera, která by to pravděpodobně vysvětlovala." Co? Jednalo se o ocas a tělo letadla, které se při přistání zlomily.

Ian Wilson, britský producent těchto videí, se v případě letadla nechal slyšet, že letadlo je na úrovni země díky tomu, že aplikace Google Earth poskytuje možnost uniknout pohledu na zem, když se nacházíte v blízkosti letadla. Jenže k jeho překvapení pak síť pro bezpečnost letectví vše shodila ze stolu s tím, že Ianovo pozorování neodpovídá profilu žádné havárie v této oblasti. Ian totiž nebyl první, kdo podivný objekt, „letadlo“, zaznamenal. Již před ním se na tuto oblast dotazovali letoví dispečeři, když hledali možné místo havárie poté, co letadlo zmizelo. Dodnes však nebyl případ nijak více zkoumán ani objasněn.

Džungle zaroste a pole zorá…

Ale Wilson se stále nevzdává a nechal se v roce 2018 slyšet, že hledáním míst, kam by mohlo letadlo teoreticky spadnout, strávil hodiny! Dodnes je přesvědčen o tom, že se nespletl, a v podle něj nejzelenější a nejtmavší části, kterou lze na mapách vidět, vrak skutečně je.

Let MH370 se ztratil, když v březnu 2014 letěl z Kuala Lumpuru do Pekingu s 239 lidmi na palubě. Případ nikdy nebyl objasněn, a stejně to bude i s Kristovou tváří. Ta se navíc zazelená a na podzim asi ztmavne, až se pole zorá.

Ale Google Earth jistě nabídne další objekty.

Zdroje:

www.weirdgoogleearth.com, www.express.co.uk, www.wasshoimagazine.org