Syn buddhistické jeptišky a filozofa se od mala viděl pod světly reflektorů. Začínal v divadle v klasických rolích a odtud rychle pelášil do Bollywoodu, indické továrny na sny. Odtamtud získal perfektní možnost procestovat svět a zakotvit v dějištích tehdejší filmové zábavy.

Od piráta po protivníka Jamese Bonda


Největší úspěch na evropské scéně zažil jako pirát Sandokan. Šestidílná minisérie nasbíral miliony fanoušky (hlavně z řad dam, kterým se z drsného vzhledu a dlouhých loken podlamovala kolena), dočkala se filmového pokračování o rok později a ještě posledního čtyřepizodního návratu v roce 1996.

Kabir se stal ohromnou hvězdou a každý po něm toužil, a to teď nehovoříme o fanynkách. Filmová studia se o něj prala, honoráře se přebíjely a Bedi se ocitl přesně tam, kde chtěl být.

V roce 1986 se mu podařilo získat roli v třinácté bondovce s názvem Chobotnička, v níž si zahrál pravou ruku zločinného génia Kamala Khana Gobindu. V Evropě zůstal i nadále a objevil se například v britském válečném filmu Bestie, a po přestěhování do Los Angeles v několika dílech nekonečné soap-opery Báječní a Bohatí.

Třikrát a dost!


Bedi je třikrát ženatý, ale románků měl třikrát tolik. První manželkou se mu stala Protima, s ní měl dceru Pooju, bývalou herečku a uznávanou sloupkařku, a syna Siddhartha. Ten od mala trpěl schizofrenií a depresemi a v roce 1997 spáchal sebevraždu.

Než zemřela i Protima (rok po svém synovi), ukončili manželství. Nějakou dobu se stýkal se slavnou indickou herečkou Parveen Babi, ale vztah nikam nespěl. Jako druhou manželku pojal britskou módní designérku Susan Humphreys a měl s ní syna Adama, věhlasného modela.

I druhé manželství bylo okamžitě odsouzeno k záhubě, a než skončilo tisíciletí, oženil se potřetí. S Nikki Bedi byl kolem šesti let, v roce 2005 se rozvedli. Bedi se tehdy rozhodl, že Nikki byla jeho poslední manželka. ,,Tři manželské svazky bohatě stačily, asi mi to není souzeno," řekl s úsměvem. Lásky k ženám se nikdy nevzdal a ženy ho nepřestaly milovat - vždyť která by nechtěla skončit v náručí legendárního Sandokana?

Uvolněte se, prosím


Protože věděl, jak ho Evropa díky roli Tygra z Malajsie zbožňuje, rád se do ní vracel. Na letištích na něj čekaly davy fanoušků, na ulici ho poznávali, strhávali k sobě a nutili ho podepisovat trička a útržky papíru. Několik let žil v Londýně (se svou druhou manželkou) a Římě. V roce 2010 ho italský prezident pasoval na rytíře.

Nevyhnul se ani České republice. Roku 2008 si ho Jan Kraus pozval do své show Uvolněte se, prosím.

,,Sandokan je slavný v Evropě, ale i v mnoha zemích v Jižní Americe a v Africe. V anglicky mluvících zemích už tolik ne. Jestli si vzpomínáte, oni byli v Sandokanovi padouši," vysvětlil Krausovi. ,,Jsem ale nesmírně rád za úspěch, který tu Sandokan měl, otevřel mi spoustu nových dveří a příležitostí, takže když jsem se ocitl v Los Angeles, nemusel jsem tankovat auta, nemusel servírovat jako číšník a mohl jsem rovnou vstoupit do hereckých rolí," dodal.

Čechám sbohem ještě nedal


Kabir Bedi o Evropě vždycky mluvil s láskou, vždyť mu přinesla tu největší slávu, a jak sám řekl, dala mu spoustu jinak nedosažitelných možností. I přesto, se přestěhoval zpátky do Bombaje, každý rok si na menší výlet po Evropě udělá čas. Mezi jeho oblíbené destinace patří bezesporu Londýn a Řím, poslední roky začal navštěvovat i méně populární turistická místa a poznávat jejich kulturu.

Do Prahy se uvažuje vrátit, ale pravděpodobně inkognito - čeští diváci si ho i po 40 letech od premiéry Sandokana, resp. Po 20 letech od pokračování minisérie živě pamatují, jeho tvář se čas od času objeví v různých magazínech a Bedi by nerad, aby se opakovalo šílenství, které zažil v Itálii.

Když se ho Jan Kraus tehdy zeptal, zda musel před premiérou svého filmu před fanynkami utíkat po autech, Bedi ho opravil: ,,Nebylo to před premiérou, ale po autogramiádě. V obchodním domě bylo tolik lidí, že jsem musel opustit budovu, ale v tu chvíli mě opustila i ochranka, takže jsem před fanynkami opravdu musel utíkat po střechách aut."