Ač se to zdá neuvěřitelné, Chuck Norris oslaví příští rok v březnu 80. narozeniny. Ještě v roce 2012 zazářil po boku dalších legendárních drsňáků v akční parodii Postradatelní 2: Zpět do války, poté se už ale z Hollywoodu nadobro stáhnul. Jeho o 23 let mladší manželka Gena totiž v té době začala trpět zdravotními problémy, které ho přiměly věnovat se naplno rodinnému životu a pověsit kariéru na hřebík.

Lékaři jeho ženě dignostikovali revmatoidní artritidu a poslali ji na vyšetření magnetickou rezonancí, při kterém jí v rámci rutinní procedury vpravili do těla kontrastní látku obsahující gadolinium. Gena se však po injekci zhroutila a začaly jí selhávat orgány. Následné léčebné výdaje se vyšplhaly na 2 miliony dolarů a Gena se s následky potýká dodnes. Chuck Norris nyní žaluje farmaceutické společnosti vyrábějící příslušné sérum o odškodnění ve výši 10 milionů dolarů. Filmové nabídky z rodinných důvodů už několik let odmítá.

Co jste o Chucku Norrisovi možná něvěděli:

  • Vyrůstal v chudých poměrech. Otec holdoval alkoholu a Chuck pomáhal mamince pečovat o dva mladší bratry.
  • Původně chtěl být policistou. Nakonec se ale přidal k armádnímu letectvu a sloužil v Jižní Koreji, kde se naučil bojovým uměním.
  • Chuck není jeho pravé jméno. Narodil se jako Carlos Ray Norris a přezdívku Chuck získal až v armádě.
  • Jeho mladší bratr Weiland se po jeho vzoru stal vojákem také, bohužel ale zahynul ve válce ve Vietnamu. Chuck později přiznal, že šlo o nejtěžší okamžik jeho života.
  • Po návratu do civilu neměl tušení, kde by pracoval, a tak na zahradě u matčina domu dával soukromé lekce bojových umění.
  • Vyvinul vlastní bojový styl Chun Kuk Do, který kombinuje karate s jihokorejským stylem. Sám se také hlásil do sportovních soutěží a mezi lety 1968 a 1974 ho nikdo nedokázal porazit.
  • Poté, co si otevřel školy karate v Los Angeles, se mu najednou otevřely dveře i k filmu. Pro plátno ho objevil jeden z jeho slavných klientů, režisér Steve McQueen.
  • Svou druhou ženu, modelku Genu O’Kelley, zapomněl požádat o ruku. Místo toho se jí rovnou zeptal, zda je schopná zorganizovat svatbu během šesti týdnů.

Kvůli naivním bojovým scénám a nevěrohodnému hereckému výkonu se Chuck Norris stal motivem četných vtipných obrázků, které ho možná proslavily víc jak samotné filmy. Desítku "chuckovin" pro pobavení připomínáme v galerii.