Magdalena Bičíková (50) se objevila v televizi poprvé v pořadu Roste, kvete, zelená se. Tehdy jí bylo devět let a před kameru se dostala na základě konkurzu. Následně účinkovala i v dalších pohádkových pořadech pro děti, diváci si možná vzpomenou, že dokonce moderovala se Štěpánkou Haničincovou a čertíkem Bertíkem oblíbený Rozmarýnek.

Ve 14 letech si mladičká herečka zahrála hlavní roli v pohádce Červánková královna. Ztvárnila princeznu, kterou chce zlá a mocichtivá královna připravit o štěstí. Vedle zkušených kolegů, kterými byli Ladislav Pešek, Dana Syslová a Ladislav Mrkvička, však působila poněkud nevýrazně, a kritikům navíc vadila její nedokonalá výslovnost a intonace hlasu.

Magdalena se po gymnáziu přihlásila na DAMU, ale zkouškami neprošla. "Byla jsem ještě moc dětská," vysvětlila s odstupem času.

Místo herectví se vydala studovat žurnalistiku a tato profese jí přirostla k srdci natolik, že na své herecké sny dočista zapomněla. Stala se filmovou kritičkou a v polovině 90. let přeskočila do oblasti public relations. "Režisér Jan Svěrák mě tehdy požádal, zda bych se nepodílela na propagaci jeho filmu Kolja," uvedla Magdalena. A protože se taková nabídka neodmítá, stala se z ní rázem propagátorka českých filmů a dalších kulturních akcí.

Po porodu dcery se uchytila jako tisková mluvčí Letních shakespearovských slavností a v současné době pořádá kurzy prezentačních dovedností pro zaměstnance významných firem. Kdysi "ušišlaná" princezna se proměnila v profesionální ráznou ženu, které nechybí organizační schopnosti. "Magdalenu znám čtrnáct let nejen jako dokonalou profesionálku, ale také jako velkolepou dámu," napsal krátce před svou smrtí slavný herec Jan Tříska, se kterým se setkala při shakespearovských inscenacích Král Lear a Bouře na Pražském Hradě.