Martina Bezoušková (58) přitom měla jako dítě všechny předpoklady k tomu, aby se z ní stala hvězda velkého formátu. Narodila se v Praze na Malé Straně do umělecké rodiny, její maminkou byla akademická malířka Ema Blažková Gasparovičová. Martina se od raného věku věnovala klasickému baletu v přípravce Národního divadla, stepovala a zpívala v Dětském pěveckém sboru Českého rozhlasu. Později se stala mistryní republiky ve společenském tanci.

Protože však rodiče věděli, že sláva v uměleckém světě je dáma vrtkavá, přáli si, aby Martina vystudovala střední školu praktičtějšího zaměření. "Maminka mi pomohla vybrat obor zubní laborant, který mi nedá moc zabrat. Potřebovala jsem totiž hodně času na své koníčky," uvedla po letech herečka.

Umělecké záliby však nakonec nad zájmem o zdravotnictví převážily, a Martina se po maturitě vydala na DAMU. Působila mimo jiné v divadle DISK a uchytila se také u filmu. Její nejznámější rolí byla právě princezna zakletá do ošklivé babice v pohádce O statečném kováři. Zahrála si však také v seriálu Vlak dětství a naděje, mihla se v Nejisté sezóně a později se objevila také v Brabcově Kytici a Bestiáři Ireny Pavláskové.

Zlomovým okamžikem v jejím životě bylo mateřství. Na rozdíl od jiných hereček, které se po půl roce po porodu vracejí na zkoušky a tráví večery v divadle, aby nepřerušily kariéru, Martina se rozhodla svým dětem věnovat naplno. Sama byla ze čtyř dětí a rodinný život byl pro ni důležitý. Postupně se jí také narodily čtyři děti. A herecká dráha se odsunula na vedlejší kolej.

"Chtěla jsem se věnovat dětem a myslela si, že když nejsem závislá na věku jako baletky nebo modelky, vrátím se zpět do oboru snadno. Spletla jsem se. Sejde z očí, sejde z mysli," citoval Martinu v roce 2012 server Kafe.cz. "Mrzí mě, že jsem si víc neudržovala kontakty, dnes nemám, kam bych se vrátila."

Své místo v oboru si však nakonec přesto vydobyla: už několik let vyučuje mluvu na Katedře činoherního divadla DAMU, přednáší na Univerzitě třetího věku a od loňského roku působí také na Konzervatoři a střední škole Jana Deyla a na Mezinárodní konzervatoři Praha. Příležitostně se objevuje i ve filmech a televizních seriálech.