Obdobných disků bylo u Volgogradu nalezeno kolem roku 2015 celkem 12 a všechny s obsahem wolframu. Největší disk pak byl nalezen nedávno a má průměr čtyři metry, ty ostatní kolem jednoho metru. A po něm ještě jeden, doslova před pár dny.

Dodnes se jim vědci věnují a zkoumají již sedm let, kdy byly disky vyrobeny a jakým způsobem. Spekuluje se zejména o tom, zda je vyrobil člověk, nebo vznikly v důsledku procesu eroze. A pak jsou tady ještě ufologové. Kde se vzali?

Na dokument o ruských discích se podívejte zde:

Zdroj: Youtube

Čtyřmetrový kolos objeven nyní!

Diskovitý tvar objektů ufologům jen nahrává! Ještě k tomu ruský zpravodajský web Bloknot Volgograd uvádí, že nález učinila ruská UFOlogická a krytozoologická skupina Kosmopoisk.

To je Všeruská vědecká organizace, známá od roku 2004 a vedená Vadimem Černobrovem, která v Žirnovském okrese Volgogradské oblasti pátrala proto, že je zde vysoká frekvence mystických jevů.

Kromě 12 disků byl velmi nedávno objeven další, rozměrově největší, tedy naprosto unikátní, který teorie ufologů ještě více podpořil. Tvar létajícího talíře popustil uzdu fantazii zastánců konspiračních teorií. Scott Waring z deníku UFO Sightings Daily si myslí, že jde o důkaz existence mimozemšťanů, čemuž podle něj napovídá i obsah wolframu: „Víme, že se jedná o velmi zajímavý nález: Připadá mi to jako kamenné disky, které jsem viděl na fotografiích NASA z Marsu, což mě vede k závěru, že toto UFO je vojenský dron, který však byl pravděpodobně poškozen při útoku na Mars, dostal se mimo kurz a zřítil se na Zemi," tvrdí.

Disky se objevují stále další a další

O tom, co se za záhadou skrývá, zatím přesně nevíme. V sibiřské Kuzněcké pánvi byl však začátkem letošního roku těžební společností objeven další kamenný objekt ve tvaru disku. Nalézal se asi 40 metrů pod zemí, takže je zřejmě poměrně starý.

Archeologové se pozastavují nad jeho dokonalým, téměř kruhovým tvarem. Nejnovější disk má průměr 1,2 metru. Tvrdí však, že se nejedná o mimozemský disk, ale podle nich jej vyrobil člověk. Někteří UFO skeptici se dokonce domnívají, že disky nevyrobil ani člověk, ale že jejich tvar je prostě výsledkem eroze.

Tím tedy padá Waringova teorie disku starého milion let a zřejmě se ani nebude konat senzace s vojenskými bezpilotními letouny poškozenými při útoku na Mars!

Zdroje:

www.theclever.com, icebutik.com, www.reddit.com