Oblíbený i nenáviděný, reputace Kevina Harta podstoupila v posledním roce těžkou zkoušku; kvůli homofobním příspěvkům na sociální síti Twitter a neochotě se za ně omluvit odstoupil z postu moderátora udílení cen filmové akademie. Za to schytal ze strany fanoušků velkou kritiku, tlak společnosti ho k omluvě nakonec dotlačil.

Hart nakonec nemoderoval, a nehostoval ani nikdo jiný; byl to vůbec první ročník Oscarů bez jediného (či dvojice) moderátorů. Kontroverze kolem Harta utichla a herec si dál žil v poklidu. Tedy do neděle, kdy se stal účastníkem hrozivě vypadající autonehody. Řidič i Hart vyvázli, jejich zranění jsou ale velice vážná - Hart má poraněná záda, což ho navždy může připoutat na kolečkové křeslo.

Z děsivé nehody vyvázl s vážným zraněním

Informací o Hartově zdravotním stavu zatím není mnoho, je však potvrzené, že v tuto chvíli podstupuje operaci zad, potvrdil to zdroj serveru TMZ, který o nehodě napsal jako první.

Ten také zajistil hrůzostrašné fotografie z místa nehody. Hartovo auto Plymouth Barracuda z roku 1970 na dálnici sjelo do příkopu a obrátilo se na střechu, kromě řidiče Jareda Blacka a Kevina Harta byla v autě i osobné trenérka hercovy snoubenky Rebecca Broxterman, ta vyvázla bez zranění.

Po nehodě nejdřív domů, pak do nemocnice

TMZ také potvrdil, že těsně po nehodě se Hart odpravil domů. S poraněním zad si hlavu příliš nedělal, dokud ho bolest nedonutila přivolat si sanitku. Ta ho odvezla do nemocnice, kde doktoři usoudili, že je okamžitě potřeba operace.

Řidič vozu podle informací nebyl pod vlivem drog ani alkoholu, důvodem autonehody je prozatím ztráta kontroly nad vozem, spekuluje se ale i o mikrospánku.

Myšlenky a modlitby

Přátelé a Hartovi slavní kolegové mu na sociálních sítích zanechali přání k uzdravení. Jedním z prvních byl jeho kolega z filmu Jumanji Dwayne Johnson, který na Instagram sdílel fotku z natáčení a k ní připsal: ,,Přestaň si zahrávat s mými emocemi, brácho. Je toho tolik, čemu se ještě musíme zasmát. Miluju tě, kamarádě. Buď silný."

Hart si auto Plymouth Barracuda z roku 1970 zakoupil letos v červenci ke svým 40. narozeninám. Vytáhl se s ním na Instagramu a dal mu přezdívku Menace (hrozba - pozn. red.)