Krása

O Kleopatřině kráse nebylo dlouhá staletí pochyb. Koupala se v mléce a byla vždy dokonale nalíčená. Nové poznatky ale ukazují na to, že měřila maximálně jeden a půl metru, byla baculatá a měla zkažené zuby. Její výška a nepoměrně velká hlava ukazují na lehčí formu chondrodystrofie a achondroplázie, které se vyznačují vadou chrupavek a krátkými končetinami, byla tedy trpaslice. Obličej dle vědců dle vědců ale deformovaný neměla.

Legendě o její kráse nahrává fakt, že svedla dva římské vůdce. Měla kulatý obličej, špičatou bradu a úzké rty. Velkou pozornost poutaly velké oči a výrazné obočí. Jedinou vadou byly velké zuby. Na muže měla hypnotický vliv. Mazaností jí ale nikdo nesahal ani po kotníky.

Psychopatka

Nebyla to její jediná odchylka, vykazovala známky psychopatie. Jednala impulzivně a nebála se důsledků, dokázala se rozhodnout během chvilky. Zatímco Neil Armstrong (†82) dokázal svou chladnou povahu bez emocí zužitkovat při vesmírné misi a za pouhých sedmdesát vteřin najít vhodné místo pro přistání, Kleopatra sázela na svou domnělou krásu a vysoké sebevědomí. Často byla jen krok od smrti za příliš smělé chování. Naštěstí si dokázala Caesara i Marca Antonia omotat kolem prstu.

  • Nechala se k Caesarovi přinést zabalená do koberce. Risk se jí vyplatil a stali se z nich milenci.
  • S celým svým dvorem přijela bez pozvání do Říma, aby Caesarovi představila syna.
  • Na rozkaz Marca Antonia měla obhájit hospodaření své země, ale k ničemu nedošlo. Svedla ho v průsvitném oblečku. Zamilovali se do sebe a římský politik a vojevůdce s ní měl děti. Manželství s jinou ženou mu v tom nezabránilo. Kleopatře udělil titul Cleopatra Reginae regum filiorumque regum (Kleopatra, královna králů a dětí králů) a daroval jí území na Krétě, Kypru, v Malé Asii a v Palestině. Za svou troufalost později zaplatil životem