Pomocník v kuchyni

Začneme pěkně odspoda. V roce 2016 palác hodil na stránky inzerát na pracovní pozici pomocníka v kuchyni, doslovně tam stálo umývač hrnců.
Popisek zněl: Náplní vaší práce bude pomáhat kuchyňskému personálu udržet čistotu kuchyně a zajistit její plynulý chod, aby kuchaři měli vše potřebné a denně mohli poskytnout stovky jídel personálu irodině.

Za umývání mastných hrnců nabízela královna Alžběta £17,000, v dnešním kurzu to činí přes půl milionu korun ročně. A jako bonus – vlastní pokoj v paláci.

Asistent zahradníka

Před rokem palác sháněl asistenta zahradníka. Ne zahradníka, asistenta. To znamená, že byste plnili konve, podávali pohrabáč a pravděpodobně museli vytrhat všechen plevel. V nabídce byla zahrnuta roční mzda £18,000 (533 tisíc korun) za osm hodin práce denně, víkendy volné. Oběd je v ceně, o pokoji ale nic nepsali.

Stájník

Dříve se jim říkalo čeledíni, dnes je to stájník. Jednoduše byste celý den, od rána do večera hřebelcovali královské koně, krmili je, kydali hnůj a připravovali na jízdu. Když budete obzvlášť pracovití, nechá vás královna se na nich projet. Stájník v paláci bere £20,000, což dělá skoro kulatých 600 tisíc korun ročně.

Řidič

Ve spojitostí s koňmi hledala královna i vozku, tedy osobu, která by řídila vůz s koňmi. Od takové osoby se vyžaduje výborná znalost řízení nejen koňských spřežení, za své zkušenosti pak ročně dostanete £20,800 (616 tisíc korun), 33 dní dovolené a 15% příspěvek na důchod.

Telefonní operátor

Telefonní operátor neznamená, že budete nabízet speciální královský tarif za úžasnou cenu, ale zvládat více než 7000 hovorů týdně. Za tuhle práci plnou stresu nabízí královna £23,000 ročně, v dnešním kurzu to je 682 tisíc korun, což je za vyřizování hovorů od fanoušků, teroristů nebo jiných telefonních operátorů skvělá suma.

Social media manager

Chod královské rodiny se v dnešní době neobejde bez sociálních sítí. O ty byste se starali právě vy, pokud byste v roce 2016, kdy byl inzerát uveřejněn, splnili podmínky.

Jako správce sociálních sítí musíte být ten nejlepší z nejlepších, ovládat nejnovější technologie, vyznat se v nejposlednějších trendech a umět psát - spravovat kromě Instagramu a Facebooku budete i oficiální stránky paláce. Největším lákadlem byl roční výdělek £50,000, což je skoro milion a půl korun českých!