Bertie se narodil 9. listopadu 1841 v Buckinghamském paláci v Londýně. Byl nejstarším synem a jako dědic trůnu získal tradiční titul „princ z Walesu". Na roli britského panovníka se připravoval v Římě, na Edinburské univerzitě a později na Christ Church College v Oxfordu. Více než studiu se však věnoval společenskému životu a především ženám.

Ve svých dvaceti letech potkal okouzlující irskou herečku Nellie Clifden, která ho zasvětila do tajů milostné vášně. Jejich vztah se však královským rodičům nelíbil. Princ Albert se tak rozhodl svého syna navštívit a řádně si s ním promluvit. Dlouhá procházka v dešti, během níž „ztratil důvěru v prvorozeného" se však stala osudnou. Za krátkou dobu nečekaně zemřel. Královna Viktorie byla v šoku a za smrt svého milovaného muže obviňovala Eduarda. „Chování našeho syna Alberta zabilo," říkala. „Zlomil mu srdce."

Křeslo lásky Eduarda VII.

Eduard si ale z matčiných slov nic nedělal. Stále s Nellie udržoval milostný poměr a objevoval se s ní na veřejnosti. Zuřící královna se tomu rozhodla učinit přítrž. „Je mi líto, když vidím, že s NC stále udržujete známost. Nedáváte mi tím na výběr," napsala Eduardovi v dopise. 10. března 1863 v kapli svatého Jiří na Windsorském hradu svého rebelujícího syna oženila s princeznou Alexandrou Dánskou.

Manželství však milovníka žen a zábavy nezměnilo. Krátce po líbánkách se opět vrátil ke svému starému způsobu života. Zpestření hledal především v Paříží. Zde navštěvoval Moulin Rouge a slavný nevěstinec Le Chabanais. Zde měl k dispozici soukromý pokoj se speciální vanou ve tvaru labutě a křeslo lásky neboli siège d'amour.

To vyrobil slavný francouzský truhlář Luis Soubrier Eduardovi přímo na míru. Princ totiž nebyl žádné tintítko. Jeho láska k jídlu a alkoholu se odrazila na jeho postavě. Pomůcka připomínající něco mezi kočárkem a gynekologickým křeslem mu měla ulehčit pohlavní styk s jednou až dvěma ženami najednou.

Eduard Rozkošník

Eduard byl patronem umění a vědy, miloval hudbu a propadl hraní karet. Každý večer byl ve společnosti, kde se nejen bavil, ale také flirtoval. Milenky nehledal jen v nevěstincích, ale také doma u svých přátel.

Pravděpodobně obšťastnil operní pěvkyni Hortense Schneider, kterou navštěvoval i rakouský císař František Josef I., herečku a profesionální milenku Lillie Langtry, anglickou špičkovou kurtizánu Coru Pearl, „děvku číslo jedna v Paříži“ Giuliu Barucci, ale také americkou dědičku a matku slavného Winstona Churchilla Jennie Churchill nebo Alici Keppel, jež byla prababičkou Camilly Parker Bowles, druhé manželky prince Charlese.

Zdroj: Youtube

Historikové předpokládají, že Eduard VII. během svého života vystřídal 411 partnerek. Překvapivě nezemřel na žádnou z pohlavně přenosných chorob, ale na infarkt 6. května 1910. Jeho křeslo lásky je nyní vystaveno v Sex Machines Museum v Praze.

Zdroj:

www.cs.wikipedia.org, www.en.wikipedia.org, www.stoplusjednicka.cz, www.historyofyesterday.com, www.inews.co.uk