Současně s pravidelným užíváním léků můžete podpořit léčbu i přírodní cestou. Zázračné koření máme totiž všichni doma v kuchyni. Naprosto přírodní cestou naředí krev obyčejný česnek, skořice, kajenský pepř, zázvor a královna koření – kurkuma.

Kurkuma 

Žluté koření je nazýváno indickým šafránem a patří k nejsilnější antioxidanty. V tradičním indickém léčitelství Ayurvédě se používá po celá staletí k léčbě mnoha chorob. Má protizánětlivé účinky, kterých lze využívat jak při zevním, tak při vnitřním použití.

Léčivý kořen pocházející z Indie má podle výzkumů schopnost zamezit srážení krve. Dalším benefitem je stimulace kortizolu v nadledvinkách, čímž podporuje léčivé procesy v našem těle. Podle vědců pravidelná konzumace kurkumy snižuje hladinu škodlivého cholesterolu a lipidů.

Indové užívají průměrně dva gramy žlutého koření denně. Běžný Evropan, který je fanouškem indické kuchyně, koření zkonzumuje maximálně několik miligramů. To vysvětluje, že Indy nepostihují civilizační choroby. Namletý kořen užívají po staletí nejen preventivně, ale i na mnoho zdravotních neduhů.

Kardiovaskulární onemocnění

K nejčastějším příčinám úmrtí patří v dnešní době kardiovaskulární onemocnění. Kurkumin obsažený v indickém šafránu má schopnost snižovat srážlivost krve, a tak brání tvorbě krevních sraženin. Má zcela jedinečné účinky na onemocnění srdce a cév. Existuje celá škála možností, jak ho chutně zakomponovat do vašeho jídelníčku.

Nejen, že má blahodárné účinky na srdce a cévy, ale za zmínku stojí i jeho výjimečné pozitivní schopnosti ovlivňující stav revmatoidní artritidy, rakoviny a trávicího ústrojí. Perfektně si poradí s kožními problémy a kvasinkovou infekcí.

Dr. med. H. Kremer je německým diagnostikem z Mezinárodního kongresu pro genetiku v Melbourne. Dlouhodobě se věnuje výzkumu, který zkoumá, jak kurkuma ochraňuje a obnovuje buňky napadené rakovinou. Výsledky jsou obdivuhodné.

Na spojitost mezi kurkumou a onkologickou léčbou se zaměřili také vědci z Houstonské univerzity v Texasu. Výsledky jejich klinické studie totiž potvrdily účinek biologické terapie. Kurkuma se nedoporučuje užívat s jinou antikoagulační léčbou a její dlouhodobé užívaní je lepší konzultovat s ayurvédským lékařem.

Česnek

Česnek je lidovém léčitelství užívaný po celá staletí. Naše babičky ho tradičně používaly na mnoho zdravotních potíží. Je známý jako silné přírodní antibiotikum. Výzkumy prokázaly, že má také silné antitrombotické účinky. Česnek obsahuje flavonoidy, které uvolňují cévní spazmy, snižují krevní tlak a podporují vylučování cholesterolu. 

Skořice

Voňavé koření, má v sobě salicyláty. Údajně pouze jedna čajová lžička denně přispívá k celkovému zdraví našeho organismu. Preventivní pravidelná konzumace aromatické skořice zabraňuje tvorbě krevních sraženin.

Zázvor 

Zázvor se používá při nachlazení i chřipce. Obsahuje mnoho živin, antioxidantů a má protizánětlivé účinky. Snižuje hladinu tromboxanu a tím zabraňuje srážení krve. Užívá se při nevolnostech, podporuje trávení, a napomáhá při redukci hmotnosti.

Zdroj: https://pharmeasy.in, www.jamieson.cz