Racionálně smýšlející se možná pousmějí, ale Jaroslav Drábek je přesvědčen, že duchové mezi námi jsou, pohybují se tu ve velkém množství a dokonce ho i znají. Na svých stránkách píše: „Pomáháme mrtvým, aby pomohli živým, a pomáháme živým, aby bylo pomoženo mrtvým." Dohromady jsou v týmu EPRV777 4 osoby a svoji základnu mají v Brně. Jezdí však po celé republice a dokonce i do zahraničí. Za poslání ducha „do věčných lovišť" si neberou žádnou odměnu, pouze požadují proplatit cestovní náklady. Jak jsou ale obyčejní smrtelníci schopni pro většinu lidí neviditelného ducha zachytit a komunikovat s ním?

Mimo dlouholetou praxi a silně vyvinutou intuici používají profesionální přístroje určené krotitelům duchů. „Když k někomu jedeme na vyšetřování, nejprve pomocí zařízení vyloučíme, jestli se nejedná o patogenní zónu - například jestli není na místě vysoká radioaktivita. Radon umí vyvolat moc ošklivé věci a elektromagnetické pole zase slušnou paranoiu. To jsou známé věci," říká Drábek na jedné z akcí. (Zdroj: www.studenta.cz)

Poté už je místo na techniku určenou přímo duchům. Na svých stránkách krotitelé popisují, že používají „detektory EMF polí Trifield 108, 111,TF-2, digitální infrakamery, IP kamery, termokamery Flir 5, dále DVR, digitální nahrávače a záznamníky EVP, ghostmetry, komunikační přístroje K2, a v poslední době i přístroje určené pro komunikaci s duchy hlasem PSB-7, Spiritbox a nyní i poslední model PSB-11, a nyní díky našim kolegům z Ghost Adwentures testujeme i přístroj RT- EVP, který umožní záznam EVP v reálném čase."

Právě používání těchto přístrojů pomáhá komunikovat s duchy. „Jestli tady někdo jste, tak se nám ozvěte," říká svou typickou brněnštinou Drábek na videu zveřejněném na YouTube (Zdroj: www.youtube.com), které má odhalit mrtvé osazenstvo domu.

Zdroj: Youtube

Přístroj, který drží v ruce žena ve svetru, se zeleně rozsvítí. „No hele, dobrý den," pozdraví zdánlivě prázdný prostor. Nyní se video pozastaví a v pozadí slyšíme elektronický hlas. Krotitel duchů Drábek však v komunikaci nepřestává a informace z ducha tahá „jako z chlupaté deky". Vyšetřování pokračuje komunikací přes spirit box a reálně slyšíme duchův hlas. Od videa se téměř nejde otrhnout a i skeptik by mohl cítit mrazení v zádech. „Duchové jsou velice inteligentní, čtou vaše prvotní myšlenky, umějí ovládat techniku, zrušit počítač, zničit fotoaparát… Není radno si s nimi zahrávat, párkrát jsem to už odnesl,“ přiznává v rozhovoru pro AHA krotitel. (Zdroj: www.ahaonline.cz)

Cílem celé skupiny EPRV777 je vyvedení duší zemřelých z tohoto světa. „Ze začátku většinou nechtějí. Někdy řeknou: Vypadněte! Mají za to, že tam, kde jsou, je jejich domov. Proč by měli odcházet?“, líčí Drábek s tím, že na svých stránkách píše, že je 100% úspěšný. Pomáhá mu k tomu liturgie a rituál smíření. (Zdroj: www.idnes.cz)

Dráběk. a jeho tým však nepomáhá jen duchům, ale především obyvatelům prostor, kde se duchové nacházejí. Podle něj si totiž entita přivlastňuje prostor tak, že obyvatele šikanuje. Projevy duchů se stávají častější a dokonce vás mohou i napadnout. „Vždycky straší tam, kde byly narušeny mezilidské, partnerské či sousedské vztahy, které se do konce života nepodařilo narovnat. Když tohle napětí zmizí, duchové už nemají důvod tam dále pobývat,“ objasňuje Drábek výskyt duchů v rozhovoru pro AHA.