Ladies home journal otisknul článek, který naši budoucnost predikoval možná až s neuvěřitelnou přesností.

Ženský časopis v roce 1900 předpověděl, jak bude vypadat svět v roce 2000

Ačkoliv to bylo celých sto let, do kterých mohl člověk zasadit takřka cokoliv, ženský časopis z roku 1900 všechno tohle věděl. Móda, vývoj technologií a další úžasná překvapení. To vše roku 2000 totiž předpověděl.

Na počátku byl ale obyčejný článek jednoho stavebního inženýra. John Elfreth Watkins mladší roku 1900 napsal "Co se může stát v příštích sto letech". Článek, který vyšel v prosincovém čísle ženského časopisu Ladies Home Journal ale nakonec znamenal mnohem víc.

Watkins tehdy napsal, že přijde doba, kdy koně už nebudou gró vší dopravy a dokonce budou dražší než auta, hlavní zdroj vší dopravy. Jeho předpovědi byly možná bezvýznamné před více než sto lety, rok 2000 je ale všechny potvrdil.

Watkins dále uvedl, že do "domů se bude pumpovat teplý a studený vzduch a kamery nám umožní sledovat události na druhém konci světa". Svět podle něj bude plný trénovaných silných lidí, kteří zaplní tělocvičny, k dispozici budou lokální léky a komáři nebo mouchy budou hmyzem, jež nikoho už nebude otravovat.

Trefili se neuvěřitelně!

Ba co víc. Součástí jeho predikce pak bylo, že lidé roku 2000 budou hravě cestovat vzduchem z jednoho konce světa na ten druhý. Svět bude plný technických vymožeností jako jsou elektrické vlaky, motocykly, vrtulníky, ale i kina, kam se dostane každý.

Pro více informací se podívejte na toto video:

Zdroj: Youtube

Přenos informací na obrovské vzdálenosti bude stejně snadný jako cestování, biologie a genetika budou na vzestupu a každý průměrný člověk si bude užívat nadprůměrného domácího pohodlí. Vzniknou telefony, které si každý bude moci vzít s sebou.

Watkins také predikoval vznik fastfoodů, které přirovnal k tehdejším pekárnám. Univerzitní vzdělání nebude jen pro vyvolené, ale naopak bude dostupné všem a zcela zdarma.

V jeho předpovědi nebyly vynechány ani války a řešení válečných konfliktů: "Vzdušné válečné lodě a pevnosti na kolečkách. Obří děla budou střílet na vzdálenost pětadvaceti a více kilometrů a kamkoli v takovém okruhu budou vrhat granáty, které vybuchnou a zničí celá města."

Ať už to s jeho predikcí bylo v roce 1900 jakkoliv, musíme uznat, že rok 2000 jich skutečně většinu potvrdil.

Zdroje:

www.msn.com

www.openculture.com

en.wikipedia.org