V roce 1937 oslovili Lídu Baarovou dva pánové ze společnosti MGM a nabídli jí sedmiletou smlouvu v Hollywoodu. Jenomže mladá herečka měla v té době jiné pracovní závazky, a navíc byla zamilovaná do Josefa Goebbelse. Doufala, že se nacista kvůli ní rozvede a bud s ní žít. Nabídku z Hollywoodu odmítla, čehož do konce života hořce litovala.

Další události se vyvíjely nejhůř, jak jen mohly. Marta Goebbelsová si na manželovu nevěru stěžovala u samotného Adolfa Hitlera, který si proutníka zavolal na kobereček a přikázal mu vztah s herečkou okamžitě ukončit. Krátce nato vypukla válka. Baarová jen zpětně zjišťovala, s jakým netvorem se vlastně zapletla. Gestapo ji sledovalo na každém kroku, snad aby náhodou opět nesváděla nějaké vysoce postavené Árijce.

Český národ byl pro ni jen druhým mlýnským kamenem. Na domácí půdě byla Baarová obviňována ze zrady a kolaborace. Po válce strávila přes rok ve vězení a popravě unikla jen díky zoufalé intervenci svého otce. Psychický tlak byl vyvíjen na celou její rodinu: maminka předčasně zemřela na infarkt, sestra Zorka spáchala sebevraždu.

Mnozí čeští herci pak Baarovou označovali za "hloupou naivku", to však byla zřejmě čistá jedovatost, protože herečka plynně hovořila čtyřmi cizími jazyky a po válce se ještě uplatnila v italské kinematografii.