Člověk budoucnosti byl vytvořen na základě aktuálních poznatků, jak používání technologií ovlivňuje naše fyzické tělo. „Snad každý měl někdy ztuhnutý krk, zablokovaná záda nebo mu vystřelovala bolest do lokte. Suché oči a migrény bereme jako standart," říká Nikola Djordjevic. „Používání technologií nás mění."

Odborníci tak vytvořili model se shrbenými zády, širokým krkem, rukama se zkroucenými prsty, 90stupňovým loktem, silnější lebkou, menším mozkem a dokonce druhým párem očních víček.

Lidé v roce 3000

„Způsob, jakým sledujeme naše telefony nebo obrazovky počítačů vyústí ke shrbení těla a předsunuté hlavě. Jakmile se díváte dolů nebo nahoru, svaly na zadní straně krku jsou v napětí a velmi rychle se unaví," vysvětluje Dr. K. Daniel Riew z New York-Presbyterian Orch Spine Hospital. Proto má Mindy nejen shrbená záda, ale i silnější krk.

Významným vývojem také projdou naše ruce. Ty budou po letech svírání dotykových technologií a počítačových myší natrvalo zformovány do tvaru drápů. Způsob, jakým držíme naše přístroje, totiž způsobuje napětí v určitých kontaktních bodech. To může vyústit až do tzv. syndromu kubitálního tunelu.

Kromě „textového drápu“ se u člověka budoucnosti může vyvinout i „telefonní loket“. Trvalý 90stupňový úhel způsobený dlouhodobým ohnutím paže. „To má za následek natáhnutí nervu za loktem a vyvinutí tlaku," dodává lékař.

Krasavice Mindy

Světlo z obrazovek dále způsobí, že lidem pravděpodobně naroste vnitřní víčko, které bude snižovat nadměrný jas. „Čočka oka může být evolučně vyvinuta tak, že blokuje příchozí modré světlo. Jiné záření s vysokou vlnovou délkou, jako je zelená, žlutá nebo červená ale propustí," řekl Kasun Ratnayake z univerzitě v Toledu.

Zdroj: Youtube

Lidé v roce 3000 by mohli mít také tlustší lebku. Ta by měla být ochranou před zářením z chytrých telefonů, které v roce 2011 Světová zdravotnická organizace klasifikovala jako „možná karcinogenní". Díky tomu, že spoustu problémů vyřeší za tisíc let technologie, Mindy má útlejší tělo i menší mozek.

Zdroj:

www.dailymail.co.uk, www.sciencetimes.com, www.mysteriousuniverse.org