Pro svůj výzkum se inspirovali v minulosti. Když se podíváme na to, jak vypadal život a lidé před 1 milionem let, dostaneme obraz i o naší budoucnosti. Moderní lidé v té době neexistovali. Tehdejší lidé ovládali umění rozdělávat oheň a uměli se ohánět ruční sekerou. Taková regrese samozřejmě nenastane. V roce jeden milion, což je skoro stejné jako za milion let, budou zemské kontinenty vypadat zhruba stejně jako dnes. I Slunce snad bude hřát a svítit. Ale lidé budou vypadat zcela jinak.

Jak budou lidé vypadat?

Podle vědců naše potomky pravděpodobně vůbec nepoznáme. Nový seriál National Geographic nazvaný "Rok milion" odhaluje v šesti epizodách, jak by lidé mohli vypadat v daleké budoucnosti. Ta bude ovlivněna spojením technologie s lidským tělem. Čeká nás zřejmě radikální prodloužení délky života. Budeme se potýkat s účinky virtuální reality. Počítače nám budou sloužit – anebo my jim? – i ke spojení lidských myslí. Pravděpodobně budeme využívat už zcela jiné zdroje energie a cesty do vesmíru budou na denním pořádku. Vesmír bude zřejmě naším novým domovem a budeme postupně osidlovat i další planety.

Na video se podívejte zde:

Zdroj: Youtube

Teorie Briana Greena

"Potřebovali bychom intenzivní vzdělání, abychom vůbec pochopili parametry života za milion let v budoucnosti," říká Brian Greene, profesor teoretické fyziky na Kolumbijské univerzitě v New Yorku.

Greene je jeden ze známých vědců a autor několika knih o teorii, že vesmír je tvořen miniaturními jednorozměrnými strunami. Je rovněž stoupencem toho, že vesmír má více než tři rozměry.

Právě Greene se domnívá, že lidé budou vypadat zcela jinak než dnes, a i jejich život bude naprosto odlišný od dnešního. Lidé možná budou znát způsob, jak se stroji splynout. Rozdíl mezi biologickými a umělými bytostmi bude téměř setřen a je dost možné, že Zemi bude obývat nový druh hybridního druhu složeného z biologického a syntetického.

I věda bude někde úplně jinde – lidé již budou chápat základní síly a základní složky hmoty. Všechny rovnice, které popisují kvantovou mechaniku a gravitaci, budou sjednoceny do nějaké jednotné teorie. Budeme znát odpovědi na mnohem více otázek, včetně vzniku vesmíru.

Nezbývá než se s Greenem ztotožnit. Alespoň s jeho větou, že „svět roku milion bude jistě zajímavý." Škoda jen, že tu nebudeme, abychom ho viděli.

Zdroje:

www.livescience.com, www.dailymail.co.uk