Vybarvená, víc než tři metry vysoká socha má být poctou slavné scény z prvního Jurského parku, v níž lovec Muldoon v podání Boba Pecka zachraňuje spolu s paleobotaničkou Sattlerovou (Laura Dernová) Goldblamovu postavu geniálního matematika Malcolma. Toho krátce předtím napadl tyranosaurus, když se jej Malcolm s pomocí světlice pokusil odlákat od malých dětí.

Zatímco péči o děti převzal hlavní hrdina filmu, odborník na dinosaury v podání herce Sama Neila, Muldoon musí s Malcolmem a Sattlerovou divoce ujíždět v džípu před dorážejícím tyranosaurem. Malcolm mezitím leží v rozepnuté košili vzadu ve voze.

Tento konkrétní záběr se stal v posledních letech hitem sociálních sítí a zdrojem mnoha "memů", tedy nejrůznějších internetových legrácek, které mají potenciál, že je budou uživatelé sociálních médií sdílet.

Sochu, jež legendární záběr připomíná, instalovala na břehu Temže nedaleko proslulého londýnského mostu Tower Bridge televizní společnost Now TV, která tak připomíná, že od premiéry veleúspěšného filmu režiséra Stevena Spielberga uplynulo už rovné čtvrtstoletí. Výroba 150 kilogramů vážící sochy zabrala šest týdnů. Now TV ji nazvala "Jurský Jeff".