Renesanční obraz Madony, který se nachází ve florentském Palazzo Vecchio, zobrazuje Marii modlící se nad Ježíškem. Vpravo od její hlavy je zřetelně rozpoznatelný tvar UFO a v pozadí je muž, který si stíní oči, aby na něj mohl hledět. Víra, že život existuje i mimo naši planetu, byla možná aktuální již ve 14. století.

Renesanční obraz Madony skrývá pozoruhodný objekt

V Loeserově sbírce ve florentském Palazzo Vecchio je jeden obraz, který nepřestává fascinovat návštěvníky, kteří se na něj přijdou podívat. Tímto obrazem je Madona se svatým Giovanninem. Obraz namaloval v 15. století Domenico Ghirlandaio a lidi na něm mate podivný objekt vznášející se na obloze.

"Loeserova pozůstalost" zahrnuje více než třicet uměleckých děl a dobové vybavení, které americký sběratel Charles Alexander Loeser odkázal Florencii po své smrti v roce 1928.

Loeserův odkaz obsahoval několik podmínek, z nichž jednou bylo písemné potvrzení italského státu, že dárcovi dědicové jsou oprávněni vyvézt zbývající díla z jeho sbírky k prohlídce jinam bez jakýchkoli peněžních poplatků. Další podmínky určovaly, ve kterých místnostech Palazzo Vecchio mají být umístěny které artefakty a jaké má být rozložení vystavených obrazů. Odkaz stanovil, že umělecká díla nemají být vystavena jako v muzeu, ale že mají být "prostě krásná pro odpočinek a potěšení návštěvníků".

Sdružení Charles Loeser a florentská občanská muzea již mnoho let spolupracují na zachování a ochraně cenné sbírky. Ta se nachází pouhých pět minut chůze od slavného florentského mostu Ponte Vecchio v Museo di Palazzo Vecchio na náměstí Piazza della Signoria.

Vědci netuší, co by to mohlo být

Obraz Madony se svatým Giovanninem je připisován také Jacopovi del Sellaio a Sebastianu Mainardimu. Davy ale na této malbě nepřitahují ani tak spekulace o tom, kdo byl jejím skutečným autorem. Záhadou, která mate lidi a vědci zatím netuší, co by to mohlo být, je tvrzení teoretiků o mimozemšťanech. Ti jsou údajně vyobrazeni na plátně, kde jasně rozpoznatelný mimozemský objekt. V pozadí, těsně nad levým ramenem Madony, se totiž vznáší objekt oválného tvaru a pod ním stojí muž, který jako by se díval na podivný útvar na obloze, zatímco u jeho nohou jako by na něj štěkal jeho pes.

Pro více informací se podívejte na toto video:

Zdroj: Youtube

Z podezřelého UFO, které se zdá být značnou konstrukcí, vychází množství jasných světelných paprsků, a právě to některé lidi přesvědčuje, že tento útvar je létající talíř.

Další dva návrhy, které teoretici mimozemšťanů používají, jsou, že se madona záměrně postavila tak, aby mohla chránit děti na svém klíně, a že její svatozář, která vypadá jako pára, je možná zmenšena objektem na obloze.

Ve skutečnosti mnoho umělců vkládalo do svých děl symboly, náhodné kusy ikonografie, aby se zalíbily zbožným a potenciálním kupcům svých uměleckých děl. Objekt, který Ghirlandaio namaloval, mohl být jednoduše jeho interpretací andělské přítomnosti nebo vyobrazením zářivé hvězdy. Důvod je prostý. V levé části obrazu je vyobrazena hvězda Narození Páně. Vědci ale netuší, zda je založen na pravdě nebo zda šlo skutečně jen o starobylý a dnes již zapomenutý kus křesťanské ikonografie.

Zdroje:

epochaplus.cz

www.ragandbonebristol.com

www.kazoart.com