Oficiálně se Marilyn Monroe s Kennedym setkala hned několikrát. Jejich nejslavnější setkání se odehrálo v roce 1962 v síni Madison Square Garden, kde herečka v poloprůsvitných šatech smyslným hlasem zazpívala prezidentovi přání k narozeninám. O necelé tři měsíce později byla božská Marilyn nalezena ve svém domě mrtvá.

Její předčasná smrt vyvolala spekulace, zda šlo opravdu o náhodné předávkování barbituráty, nebo jí někdo na onen svět "pomohl", popřípadě ji dohnal k sebevraždě. "Vždycky jsem věděl, kdo ji zabil, ale nechtěl jsem vyprovokovat revoluci. Celý klan Kennedyů jsou vrazi žen, a všechno jim projde," prohlásil Joe DiMaggio, druhý ze tří hereččiných bývalých manželů.

J.F. Kennedy a jeho bratr Robert podle něho nechali Marilyn odstranit, protože hrozil skandál. Blonďatá sexbomba se prý intimně stýkala s oběma a kvůli své nevyrovnané povaze se jen těžko ovládala, aby neudělala na veřejnosti scénu. Stačilo, že na Roberta hystericky křičela do telefonu, až to slyšeli jeho spolupracovníci.

V roce 2016 byl v J.F. Kennedyho pozůstalosti objeven spis FBI varující prezidenta před chystanou knihou, která měla odhalit vztah Marilyn s Robertem. Je nasnadě, že se bratři Kennedyové skandálu skutečně báli.

Spojení hereččiny smrti s prezidentem naopak vyloučil životopisec James Spada. Podle něj je sice nasnadě, že Marilyn udržovala poměr s oběma bratry, za předávkování ale nikdo z nich nemohl.

Śuškalo se, že Marilyn trávila noci s J.F. Kennedym už v průběhu 50. let; když se její milenec stal prezidentem, milenka mu byla na obtíž, a tak ji přenechal svému bratrovi.

Tento klasický pohled vyvrátila hereččina hollywoodská kolegyně Susan Strasberg: "Kennedy nebyl typ muže, se kterým by chtěla žít. Všechno ukončila po jediné noci."

Ve stejném duchu promluvil i hereččin masér Ralph Roberts: "Marilyn se mi přiznala, že s prezidentem strávila jedinou noc."

Lze jen předpokládat, že přitažlivost mezi filmovou ikonou a J.F. Kennedym nikdy zcela nevyhasla, i když se už dalším intimnostem snažili vyhnout.