Mary Bellová se narodila roku 1957 nezletilé prostitutce, která každý večer odjížděla za klienty a mimino pro ni znamenalo přítěž. Příbuzní ji podezírali, že se několikrát pokusila dceru zabít. Mary jednou například "nešťastnou náhodou" vypadla z okna, jindy spolykala prášky, protože si je prý spletla s bonbóny. Bylo vlastně s podivem, že přežila rané dětství.

Matka poté rozhodla, že když Mary nehodlá zemřít, bude aspoň vydělávat peníze. Už jako čtyřletou ji nutila účastnit se erotických hrátek s cizími muži. Psychika malého děvčete se nemohla vyvinout normálním směrem.

Den před svými 11. narozeninami si Mary Bellová nadělila zvláštní dárek. Uškrtila čtyřletého Martina Browna a chlubila se tím ve škole. Nikdo jí nevěřil, policie vyhodnotila chlapcovu smrt jako nehodu.

Tím podepsala ortel smrti druhé oběti. Tou se stal o dva měsíce později teprve tříletý Brian Howe. Mary ho rovněž uškrtila, a navíc mu nůžkami na tělo vyryla písmeno M a zohavila mu genitálie. U vraždy jí asistovala kamarádka, která však byla později zproštěna viny.

Mary Bellová byla soudními znalci označena za nebezpečnou psychopatku a poslána do zvláštního ústavu pro mladistvé delikventy, kteří se dopustili vážných zločinů, včetně vražd, znásilnění a žhářství. Přestože tam zjevně nebyla v nejlepší společnosti, po 12 letech byla shledána napravenou a propuštěna na svobodu. Úřady jí přidělily nové jméno, aby mohla začít nový život s čistým štítem. Soud později přiznal plnou anonymitu i její dceři a později také vnučce. Kde žije Mary Bellová dnes, není známo.