Fyzik Michio Kaku předpověděl, že v budoucnosti lidé postaví města na Marsu a rakovina bude obdobou nachlazení.

Předpověď budoucnosti geniálního fyzika

Michio Kaku je jedním z největších žijících popularizátorů vědy. Od 80. let 20. století píše populárně-naučné knihy a vystupuje v nesčetných televizních pořadech. Krom toho, že je veřejně známou osobou, je také uznávaným akademikem a jak se zdá, také prorokem toho, co nás v budoucnu čeká.

Kaku rád a často seznamuje veřejnost s nejnovějšími vědeckými poznatky. Publikoval učebnice z oblasti fyziky, jako je teorie strun. Byl jedním z prvních lidí, kteří se zabývali teorií strunových polí.

Zajímá se o širokou škálu témat a o řadě z nich je ochoten hovořit. Nyní tvrdí, že budoucnost lidí vůbec není děsivá, ale naopak krásná a pohodlná, jen zcela jiná.

Kaku patří mezi ty, jež tvrdí, že se z lidí stane meziplanetární druh.

Podle něj se "Země nachází uprostřed střelnice asteroidů, komet a meteorů. Je nevyhnutelné, že nás zasáhne nějaký planetární úder, něco podobného, co zasáhlo dinosaury před 65 miliony let. Potřebujeme však nějakou pojistku."

Dr. Kaku zároveň ale zastává názor, že aby k tomu mohlo dojít, není třeba všechny poslat na Mars nebo na Proximu Centauri B. Tvrdí dokonce, že to není proveditelné. Zastává názor, že lidé nejprve musí sami něco změnit. Nicméně přiznal, že poznatky k tomu, aby každý, kdo bude chtít, mohl v budoucnosti opustit Zemi a usídlit se na jiné planetě, již existují. Jen se věda musí rozhodnout to udělat.

Svět bude krásný a pohodlný, ale zcela jiný

Jak sám říká: "Fyzikální zákony umožňují posílat čipy velikosti poštovní známky k blízkým hvězdám. Představte si tedy čip na padáku a nechte jich tisíce poslat do vesmíru pod napětím třeba 800 megawattů laserového výkonu. Vystřelením této gigantické banky laserové energie do vesmíru byste pak mohli všechny tyto miniaturní padáky začít urychlovat na zhruba 20 % rychlosti světla."

Pro více informací se podívejte na toto video:

Zdroj: Youtube

Není to jen scifi sen, stejně jako warp pohony a teleporty: "To je dnes proveditelné pomocí technologie. Je to jen otázka techniky. Je to otázka politické vůle a ekonomiky, ale neexistuje žádná fyzika, žádný fyzikální zákon, který by vám bránil vystřelit tyto čipy na 20 % rychlosti světla."

Vzhledem k penězům, míře angažovanosti vládních i soukromých zdrojů a existujícím vizím, které stojí za některými předkládanými nápady, doktor Kaku naznačuje, že se chystáme vstoupit do "zlaté éry výzkumu vesmíru". Právě v té sice bude svět jiný, přesto však zůstane pro lidi krásný a zcela pohodlný.

Zdroje:

www.news.com.au

www.express.co.uk

www.juliusbaer.com