Kdo je neznal, domníval se, že jsou partnery i v životě. Chladil na svou kolegyni při vystoupeních upřeně hleděl, jako by z ní pro samou zamilovanost nemohl spustit oči. Yvetta Simonová ale po letech vysvětlila, že se jí ve skutečnosti snažil odezírat ze rtů, jelikož si nepamatoval texty. Jejich vztah byl prý čistě profesní, oba měli vlastní partnery.

Kdyby nebyl zpěvákem, byl by z něho krejčí

Poznali se už v polovině 50. let, kdy Milan Chladil vystupoval s orchestrem Zdeňka Bartáka. Od roku 1956 pak po dlouhá léta společně působili v populárním orchestru Karla Vlacha a nahráli řadu písní pro rozhlas i televizi.

Chladila si kolegové pamatovali jako neúnavného workholika, který žil doslova na plný plyn. Kromě koncertování a nahrávání se stíhal věnovat sportu a našel si čas i pro šití oblečení. Tento koníček mnozí považovali u muže za bizarní, v případě Chladila však o žádný výstřelek nešlo - původně se totiž vyučil krejčím jako jeho otec. Slabost pro módu měl zkrátka v genech.

Jeho život předčasně vyhasl během cesty z Kašperských hor, kde večer předtím koncertoval. Srdce mu selhalo ve chvíli, kdy seděl za volantem. Auto sice ještě dokázal zastavit, ale vzápětí přišel konec a přivolaní lékaři mu už nemohli pomoci. Hráči z orchestru nechápali, jak mohl takový činorodý člověk odejít z ničeho nic. Do poslední chvíle působil naprosto zdravým dojmem, netrápil ho ani vysoký tlak.

Stála za jeho smrtí kletba?

Začalo se šeptat, že v jeho smrti hrály roli tajemné síly. Milan Chladil si prý nedokázal odpustit, že kdysi cestou z představení srazil sedmnáctiletou dívku, která následkům zranění podlehla. Svědkové dokázali, že za nehodu nemohl, děvče mu vběhlo pod auto zcela nečekaně. Zpěvák byl přesto otřesen a čelil výčitkám ze strany dívčiny rodiny. Její babička ho podle jeho slov dokonce proklela...

Den před smrtí se Chladil vydal v Kašperských horách se svým kapelníkem na houby. Cestou potkali pohřební průvod. Kapelník zpětně soudil, že šlo o špatné znamení.

Yvetta Simonová nicméně za smrtí svého kolegy žádné záhady nevidí. Mluvila totiž s lékařem, který na zemřelém provedl pitvu. "Milan měl zdevastované srdíčko a byl zázrak, že vůbec žil tak dlouho," vysvětlila zpěvačka. Srdeční slabostí zpěvák trpěl zřejmě v důsledku těžké revmatické horečky, kterou prodělal v dětství. Vůbec o tom ale nevěděl a nikdy se nijak neléčil. Podle přátel však přicházející smrt podvědomě tušil. Jeho nejbližší věřili, že ho nepřekvapila.