Diego Aviles schoval nález do kapsy. Doma si vzal lupu a začal minci zkoumat. Jak čas ubíhal, byl čím dál tím překvapenější. Na stříbrném penízku s hodnotou jedné marky byl vyryt letopočet 2039.

Patrná byla také německá orlice s hákovým křížem a nápis „Nueva Alemania“, což v překladu znamená Nové Německo. Na zadní straně muž rozeznal symbol kříže. Konkrétně černého tlapatého kříže s bílou obrubou. Nad ním byla vyražena německá slova „Alies in einer Nation“ neboli „Mimozemšťané v národě“.

Dělník byl zmatený. Na první pohled to vypadalo, jako by mince přišla z budoucnosti. Natočil tedy video a publikoval ho na sociální síti YouTube. Během několika málo dní se stalo virálním.

Mince z roku 2039

Záhadologové ihned navrhli, že nález je artefaktem z paralelního vesmíru, v němž nacisté vyhráli 2. světovou válku a podrobili si celý svět. Jiní si zase mysleli, že Německo bude klíčovým hráčem ve třetí světové válce.

Objevily se také teorie o tom, že nacisté žijí tajně mezi námi a na své základně na Antarktidě plánují, jak si podrobit národy. Zároveň vyvinuli metodu, jak cestovat v čase. Mince má být důkazem, že dnes již legendární Hitlerova fascinace okultismem padla na úrodnou půdu.

Konvenční vědci si však klepou na čelo. Upozorňují, že nápis zmiňující návštěvníky z jiné planety je ve skutečnosti „Alles in einer Nation“, tedy „Všichni v jednom národě“. Zároveň také datum 2039 není jasně čitelný. Dobře rozpoznatelná je pouze nula, trojka a devítka.

Nacistické mince

Nacisté začali vydávat mince zobrazující svastiku již v roce 1933, kdy se Adolf Hitler stal kancléřem. Říšské marky ražené v tomto období ale vypadaly jinak, než platidlo nalezené Diegem Avilesem. Pokud jde tedy o padělek, je zajímavé, že se nesnaží napodobit pravé marky z dob druhé světové války.

Zdroj: Youtube

Odborníci proto předpokládají, že minci nechali zhotovit němečtí diplomaté v Mexiku, již se snažili tamní vládu donutit, aby se přidala na Hitlerovu stranu. To se jim však nepodařilo. Zároveň také mohlo jít o novou edici oslavující budoucí vítězství Třetí říše, k němuž nedošlo. Zatím jediný artefakt svého druhu tak zůstává záhadou.

Zdroj:

www.dailystar.co.uk, www.procproto.cz, www.mysteriesrunsolved.com