Nova Galaxia si kvůli syndromu ve škole hodně vytrpěla. Každé ráno brzy vstávala, aby se celá oholila a nikdo nepoznal, že je vousatá. "vousy houstly a musela jsem se holit každý den. Když jsem přespávala u kamarádek, předstírala jsem, že se musím osprchovat, ale ve skutečnosti jsem se v koupelně holila. Nesnesla jsem představu, že by o tom někdo věděl," vypráví Nova.

Její tajemství stejně vyšlo najevo, a mladá dívka se ve škole stala předmětem šikany. Spolužáci se jí posmívali, nemohla ani doufat, že by s ní chtěl někdo z chlapců začít chodit. Navíc si postupně uvědomovala, že ji stejně více přitahují ženy.

Ani doma to Nova neměla jednoduché. Její rodiče pro odlišnost něměli pochopení. Obzvláště s matkou měla časté střety. Nova měla pocit, že se za ni máma stydí, přestože sama dle Noviných slov byla podívínská a výstřední, zkrátka člověk z jiné planety. Ani jméno, které pro novu vybrala, nebylo standardní.

Když bylo Nově 20 let, přišel nečekaný zlom. Na jedné módní přehlídce ji zaujala modelka jménem Ash. "Viděla jsem ji na mole a připadala mi roztomilá. Našla jsem odvahu ji oslovit a překvapilo mě, kolik jsme toho měly společného," uvedla Nova.

Ash se jí svěřila, že si sama nepřipadá ani jako žena, ani jako muž. Dívky se do sebe zamilovaly a o tři měsíce později si našly společné bydlení.

Nova díky přítelkyni našla ztracené sebevědomí a odvážila se o svém problému více mluvit. "Zjistila jsem, že to lidé chápou, a mají mě rádi proto, jaká jsem, bez ohledu na můj vzhled," vysvětlila Nova. Když potom viděla v médiích fotografie jiné ženy se stejným syndromem, uklidnila se, že není sama. Najednou už neviděla důvod, proč své vousy schovávat.

Ash ji plně podpořila, a tak si Nova začala pěstovat vousy, které by jí mnohý holobrádek mohl závidět. "Nejdřív jsem se bála, ale dneska své vousy miluju. Každý den je myju šamponem a kondicionérem a dávám si záležet na tom, aby byly vždycky perfektně nastylované," pochlubila se Nova, která se kromě pozitivních reakcí setkává i s kritikou. "Sem tam mě někdo nařkne, že jsem obyčejný transsexuál, ale to není pravda. Jsem normální homosexuálka a trpím hormonální poruchou," dodala Nova.

Když teď Nova žije šťastný život, snaží se znovu najít cestu ke své rodině. "Mámě jsem odpustila a snažím se jí být dobrou dcerou."