Tehdy 23letý Rob Ball utrpěl vážné poranění hlavy a ztratil paměť. Musel se znovu naučit chodit a mluvit, zároveň se ale v jeho mysli nořily zvláštní obrazy. "Hlavu mám jak balón, cítím se, jako bych měl každou chvilkou umřít. Neustále mám dejá vu. Pořád mě pronásleduje takový ten pocit, že jsem tohle už někdy viděl nebo prožil," svěřil se Rob lékařům.

Po propuštění z nemocnice navíc začal slyšet i hlasy, které mu vyprávěly příběhy neznámých kolemjdoucích lidí. "Říkal jsem lidem, co mi o nich vyskočilo v hlavě, a oni se divili, jaktože znám podrobnosti o jejich životě," vypráví Rob.

Jeho zvláštní schopnost dosvědčila například Clair Trebes, kterou Rob nikdy osobně neznal, ale přesto jí pověděl, že duch jakéhosi "malého mužíčka" jí chce říct něco o milionu dolarů. "Nedávno mi zemřel dědeček. Byl velice malého vzrůstu a vždycky mi říkal, že vypadám jako milion dolarů," vysvětlila Clair.

Rob dále pomohl jedné starší ženě najít ztracené klíče od domu a v sedmi případech dokázal určit pohlaví nenarozeného dítěte. Dnes si říká "kočičí muž" a provozuje vlastní věštírnu. Zveřejněním svého příběhu chtěl připoutat pozornost k charitativní kampani, s pomocí které hodlal vybrat finanční prostředky na podporu lidí trpících traumatem po úrazu hlavy. Velký mediální vír se mu ale rozpoutat nepodařilo, a tak se dočkal jen podpory ve výši pouhých 500 liber.