Přímo v liniích Nazca, které jsou v centru pozornosti vědeckého světa již drahnou řadu let, byla před pěti lety nalezena velmi neobvyklá mumie ženy. Dostala jméno Marie a byla podrobena analýze skupiny ruských vědců, která se pozastavila nad jejími pouhými třemi prsty na každé ruce. Mumie je v tuto chvíli datována do 5. století. Marie byla nalezena týmem vedeným kontroverzním mexickým novinářem Jamiem Maussanem na začátku roku 2017. A ihned bylo řečeno, že se jedná o mimozemšťana. Konspirace pramenila z toho, že tělo mělo deformovanou hlavu a prodloužené prsty.

Marie má skutečně celou řadu velmi podivných anomálií. Její tělo zůstalo zachováno díky použití chloridu kademnatého, jejíž antibakteriální účinek tělo mumifikoval. Navíc nebyla nalezena jen ona, ale ještě malá dívenka a čtyři mumie malých, zřejmě mimozemských mužů.

Vědci se domnívají, že všechny tyto bytosti zahynuly zřejmě v důsledku velké potopy nebo dopadu komety. A záhad je mnohem více.

Na dokument o tomto nálezu se podívejte zde:

Zdroj: Youtube

Mumie netradičních proporcí

Kromě menšího počtu prstů má podivná Mariina mumie sice lidskou podobu, ale proporčně se velmi liší od moderních lidí. Marie má typicky protáhlou hlavu, jak známe z filmů o mimozemšťanech, ale má 23 chromozomů, stejně jako lidé, a po třech prstech nejen na rukou, ale i nohou. Není tedy pochyb o tom, že má lidské rysy, ale ostatní anomálie jsou nevysvětlitelné – například struktura jejích žeber anebo celková stavba hrudního koše. I když má Marie podobné vnitřní orgány jako člověk, je zde celá řada nejasností.

Vědci mumii analyzovali, aby zjistili její genom – tvar polohy všech chromozomů a aminokyselin. Jedině tak bude totiž možné ji porovnat se složením lidské bytosti. Nabízí se totiž i varianta, že Marie není tak úplně člověk.

Matka a dcera?

Jak se ukázalo, Marie není jedinou svého druhu. V Peru byla kromě ní nalezena i mumie malé, devítiměsíční holčičky, která dostala jméno Vavita. Spekuluje se o tom, že jsou obě ženy v těsném kontaktu, mohly by být dokonce matkou a dcerou. A kromě Vavity mají vědci ještě k dispozici další velmi podivné mumie, pouze 70centimetrová těla čtyř jedinců, mužského pohlaví, jejichž stáří se odhaduje na 4000 až 6500 let. Verdanty, jak byly tyto mumie pojmenovány, pocházejí rovněž z Peru.

Konstantin Korotkov, profesor počítačových věd a biofyziky na Sanktpeterburgské národní univerzitě tvrdí, že rysy obou žen nejsou deformací a že nález je "další tvor, další humanoid". Po provedení četných genetických testů vzorků tkání odebraných z mumie a také z druhého jedince nalezeného poblíž, by se skutečně mohlo jednat o mimozemšťany nebo kyborgy.

Britský odborník na mimozemšťany Nigel Watson, autor příručky o vyšetřování UFO, však tyto domněnky odmítl jako podvod.

Malí mužíčci vykazují s Marií jasnou podobnost

Mezi všemi těmito podivnými nálezy jsou jisté spojitosti – mají lidské rysy i chemické složení, ale i když vypadají jako lidé, nejsou. Jejich anatomická stavba je podle vědců jiná.

Konstantin Korotkov tvrdí, že i malé mumie mají pouze po třech prstech na nahou a prodloužené lebky. „Chybí jim nosní dutina a hřebeny obočí nejsou výrazné. Nejpřekvapivější je, že ústní dutiny tam jsou, ale spodní čelisti nejsou ohebné a představují jednotnou sestavu se zbytkem lebky,“ dodává Korotkov, který nalezené muže považuje skutečně buď za mimozemšťany nebo bioroboty, zatímco Maria a Vavita by podle něj mohli být zástupci určité rasy, která možná dosáhla vyspělého stádia možná o tisíce let dříve než lidé.

Je navíc i docela možné, že se tyto bytosti s lidmi setkali, učili je řemesla a zemědělství a pářili se s nimi. Odtud by mohla pramenit i ona anomálie s prsty, tedy genetická degenerace. Jako perlička pak už jen vyzní to, že jeskynní malby nalezené v Peru, velmi často zachycovaly právě tříprsté lidi.

Mají tyto mumie spojitost se záhadnými obrazci Nazca, které vidíte zde?

Zdroj: Youtube

Zdroje:

www.deccanchronicle.com, www.9news.com.au, www.standard.co.uk