V roce 1996 držel Jeffrey Dampier v ruce šek na neuvěřitelných 20 milionů dolarů (asi 470 milionů korun). Pro 30letého muže, který vyrostl v chudinské čtvrti Chicaga a byl zvyklý třít bídu s nouzí, to bylo mnohem více, než si kdy mohl představit. Jeho manželka byla neméně nadšená. Když spolu výhru řádně oslavili, oznámila mu, že se mohou konečně rozvést.

Miliony si rozdělili napůl a každý šel svou cestou. Jeffrey zanedlouho potkal ženu jménem Crystal Jackson a odstěhoval se s ní na Floridu, kde si otevřeli restauraci.

Lakomý Jeffrey nikdy nebyl; novou manželku i její příbuzné zahrnoval dary, finančně je podporoval a platil jim dovolené v luxusních rezortech. Potíže nastaly až ve chvíli, kdy se na Floridu přesunuly i dvě jeho švagrové, Terri a Victoria.

Mladičká Victoria milionáře přitahovala. Nedalo mu to, a začal si s ní tajný poměr. Přitom ji finančně vydržoval a plnil jí každé přání. To však Victorii nestačilo. Sama v té době chodila s jistým Nathanielem a bohatého milence se chtěla zbavit, ovšem tak, aby jí zůstaly jeho miliony.

Nathaniel byl více než ochoten jí v tom pomoci. Victoria vylákala Jeffreye na setkání pod záminkou, že ji zlobí auto. Jakmile milionář dorazil na místo, Nathaniel ho s pistolí v ruce donutil nastoupit do dodávky, svázal mu ruce tkaničkami od bot, a zatímco jeho partnerka řídila, mámil z něho peníze.

Když Jeffrey odmítl spolupracovat, Nathaniel předal pistoli Victorii a sám si sedl za volant. Podle obžaloby na přítelkyni křičel: "Zastřel ho, zastřel ho, nebo já zastřelím tebe!"

Victoria nakonec Jeffreymu vpálila ránu do hlavy a na místě ho zabila.

Vražda se ukázala být naprosto zbytečnou: Victoria s Nathanielem se nedočkali ani požadovaných peněz, ani dílu z případného dědictví. Místo toho byli po několika dnech zadrženi a odsouzeni k doživotnímu vězení.

"Bývali bychom žili šťastnější život, kdybychom žádné peníze neměli," povzdechla si vdova po zavražděném, které sice zbyly miliony, ale manžela jí už nikdo nevrátí.