Skotský zlodějíček Aron Morrison ukradl v obchodě lahev vodky. Snad aby nevzbudil podezření, nonšalantně přitom flirtoval s prodavačkou. Plán by se mu byl možná zdařil na výbornou, kdyby dotyčné dívce nenechal své jméno a telefonní číslo. Inu, zapáleným lýtkům zřejmě neporučíte.

Zatímco někdo nedokáže udržet na uzdě libido, jiný slepě následuje hlas svého ega. Jako třeba hrubián, který okrádal bezbranného důchodce a dostal přitom ránu pěstí do nosu od statečného kolemjdoucího. Místo aby z místa činu utekl, rozzuřil se, zavolal policii a stěžoval si, že byl napaden.

Mnoho nenechavců nehledá v domech jen peníze a cennosti, ale bere všechno, co jim přijde pod ruku. Trio lupičů při vykrádání jedné vilky na Floridě neskrývalo své nadšení, že objevilo tři nádoby s práškem připomínajícím kokain. Když ho ale tito nepříliš zkušení pánové začali v klidu domova šňupat, záhy si uvědomili svůj velký omyl: nešlo o drogu, nýbrž o zpopelněné ostatky manžela majitelky domu a dvou psích mazlíčků. (Zdroj: www.rd.com, leden 2020)

Na kasy a sejfy člověk potřebuje šikovné nástroje. Pro dobře organizovaný gang, který si v srpnu roku 1980 vytipoval trezor kanceláře centra volného času v anglickém Chichesteru, bylo řádné technické vybavení samozřejmostí. V rozhodujícím momentu ale lupiči nástroje popletli a omylem použili svářečku. Nejenže trezor neotevřeli, navíc ho zatavili tak pevně, že se do něho druhý den zaměstnanci kanceláře dobývali přes hodinu. (Zdroj: listverse.com)

V novém miléniu bývají trezory zabezpečeny mnohem odolnějšími materiály a důmyslnějšími mechanismy, což prakticky vedlo k vymizení kasařského řemesla. Dva lupiči v belgickém Dinantu se nicméně nenechali odradit a rozhodli se otevřít moderní bankovní trezor s pomocí výbušniny. Za svérázný nápad zaplatili životem: jednoho exploze zabila na místě, druhý zemřel při převozu do nemocnice. Trezor zůstal nepoškozen.

(Zdroj: www.theguardian.com, září 2009)