Asi byste neřekli, že se dá bydlet na 8 metrech čtverečních. Tak malé rozměry nemá snad ani nejmenší pokoj ve vašem bytě. Na zhruba 8 m2 se rozkládá typická paneláková kuchyně - zkusili byste na této ploše zařídit celou garsonku pro jednu osobu?

Studio Kitoko se tohoto úkolu odvážilo zhostit. Minimální prostor se jeho designérům podařilo využít maximálním způsobem: vestavné skříně po celé stěně neslouží jen jako úložné prostory, skrývá se v nich také výsuvný stůl, knihovna, bojler na horkou vodu a vstup do koupelny, která je vybavena záchodem, umyvadlem se skříňkou a sprchou.

Nahoře ve skříni je pak schované lůžko, kam se vyšplhá po schůdcích, jež zároveň slouží i jako police. V "kukani" na spaní se dá rozsvítit světlo a můžete se tu zavřít pro případ, že se chcete zcela schovat před světem.

Kuchyňský kout disponuje základní výbavou; pracovní deska se sklápí přes dřez, čímž se opět šetří místo.

Byteček opravdu není nic pro jedince s klaustrofobií, ale student nebo pracující z venkova, který přebývá v Paříži přes týden a na víkend se vrací domů, takový způsob ubytování možná uvítá. Nájmy ve francouzském hlavním městě totiž dosahují nadpozemských výšin a ne každý si je může dovolit.