Mimořádné nutriční vlastnosti

Papája se vyznačuje sladkou chutí a mimořádnými nutričními vlastnostmi pro naše tělo. I proto by měla být součástí stravovací rutiny každého z nás. 

Odborníci na výživu však nyní přišli s důležitým sdělením. Konzumace papáji 2 až 3 hodiny před spaním nás svými účinky doslova překvapí. 

Papája má jedinečné nutriční vlastnosti. Ne nadarmo se proto nazývá ovocem andělů. Konzumace tohoto ovoce před spaním může poskytnout mimořádné zdravotní výhody, které pozitivně ovlivní fungování těla. 

I proto bychom měli papáju zařadit do své každodenní rutiny. Papája obsahuje celou řadu tělu prospěšných vitamínů, jako jsou vitamíny C, A, E, skupina B. Papája také obsahuje minerální látky, jako jsou vápník, železo, hořčík, fosfor. 

Je důležitým zdrojem enzymů, z nichž tím nejdůležitějším je papain. Tento unikátní enzym je zodpovědný za štěpení bílkovin, usnadňuje trávení a vstřebávání živin.

Kvalita spánku

Pokud začnete papáju konzumovat 2 až 3 hodiny před spaním, můžete tím výrazně zlepšit kvalitu svého spánku. Důvodem jsou živiny, které toto ovoce obsahuje a které uvolňuje svaly, snižuje stres a podporuje zdravý spánek. 

Zdravotní přínosy papáji: 

Zdroj: Youtube

Papája navíc podporuje trávicí procesy, takže se vyhnete pocitu těžkého žaludku během spánku. Papája je jedno z nejzdravějších druhů ovoce, které kromě spánku podpoří i další procesy našeho těla. 

Její konzumací zlepšíme trávení. Papain obsažený v papáje usnadňuje trávení bílkovin, zabraňuje plynatosti a poruchám trávení. Papája nás díky vysokému obsahu vitamínu C chrání před infekcemi a posiluje obranyschopnost organismu. 

Antioxidanty obsažené v papáje zpomalují proces stárnutí pokožky, zlepšují její elasticitu a celkovou hydrataci. Papája také pomáhá snižovat hladinu cholesterolu a reguluje krevní tlak, což je prospěšné pro zdraví srdce. 

Papája podporuje detoxikační procesy, pomáhá tělu zbavit se škodlivých toxinů. Abyste si užili dokonalou chuť a nutriční hodnotu papáji, je nutné vybírat skutečně zralé ovoce. Zralá papája by měla mít lehce měkkou slupku a při stlačení by se měla mírně ohýbat.

Papáju lze konzumovat mnoha různými způsoby. Dá se jíst čerstvá, přidávat do salátů, koktejlů či smoothie. Z papájy se daji připravit také chutné exotické dezerty.

Zdroje: pysznosci.pl, bezpecnostpotravin.cz, www.ferwer.cz

Přihlášení

My si vás zapamatujeme a můžete číst Dotyk.cz bez omezení.
Ještě nemáte účet? Registrujte se
Odemknout anketu
warning_fill
Hlasovat v anketě mohou jen přihlášení uživatelé.

Jak jste spokojeni s tímto článkem? Budeme vděční za vaši upřímnou zpětnou vazbu. Předáme vaše hodnocení redaktorovi, aby se mohl nadále zlepšovat.

Fantastický článek, skvěle napsané, sdílím s přáteli Hlasů: 0
Článek mě sice pobavil, ale má nedostatky, spíše průměr Hlasů: 0
Slabé, nic nového, redaktor by se nad sebou měl zamyslet Hlasů: 0