Mezi nepolapitelné kryptoidy patří i Ningen, v překladu „člověk“. Antarktická příšera byla poprvé spatřena v roce 2000, ale zjevně „žije“ mnohem déle. Nebo ne?

Humanoidní ryba

„Život“ Ningen začal nevinnou anekdotou na internetu, z níž se ale vyvinul fenomén.

Japonský časopis MU, zaměřený na paranormální jevy, uvedl v roce 2007 ve svém vydání článek o Ningenu spolu s fotkou z Google maps, kde je tvor údajně zachycen. Poté Ningen zaplavil Japonsko a začaly se objevovat fotografie a videa, na nichž je údajně tento tvor zachycen. Některé záběry Ningena lze vystopovat nejméně do roku 2006, což by naznačovalo, že možná vznikly ještě před vrcholem popularity tohoto tvora.

Dnes lidé zveřejňují pozorování a videozáznamy vodní humanoidní ryby, která je údajně velká zhruba jako velryba. Ningenský mořský tvor byl spatřen především v noci a v chladnějších vodách.

Původní pozorování japonských rybářů tvrdí, že posádka viděla něco, co zprvu považovala za cizí ponorku, ale po dalším zkoumání to byla živá, dýchající bytost.

Na video se podívejte zde:

Zdroj: Youtube

Mořská panna?

V některých kruzích se objevuje spojitost mezi příběhy o Ningenu a Ningyo, tvorem z japonského folklóru. Ningyo znamená "lidská ryba", ale často je spojován právě s "mořskou pannou". Tato bytost podobná rybě je popisována jako bytost s opičí tlamou, malými rybími zuby, zlatými šupinami a tichým hlasem připomínajícím flétnu.

Je navíc velmi chutná a když ji sníte, budete žít déle. Ale má to háček: Její ulovení však prý přináší bouře a neštěstí, proto rybáři mořskou pannu, když ji chytí, hodí zase zpět

Jak vypadá Ningen?

Ningen je dle informací až 20 či 30 metrů dlouhý tvor, jehož baňaté tělo bylo původně spatřeno japonskou výzkumnou lodí u pobřeží Antarktidy. Ti, kdo jej viděli, jej popisují jako „bledě bílou postavu podobnou člověku s trupem, končetinami a prsty jako my, ale s ocasem připomínajícím mořskou pannu“. Ningen má údajně některé minimální rysy obličeje s dvěma prázdnýma očima a malými proříznutými ústy.

I když dnes na internetu koluje několik videí a pochybných fotografií s odkazem na ningenského mořského tvora v jeho přirozeném prostředí, v ani jednom případě nejde o důkaz jeho existence. Podle některých se skrývá v Arktidě pod ledem, jiní jej zase vidí jako dosud neobjevený druh albínského rejnoka, albínskou velrybu nebo běluhu. Některá vysvětlení dokonce naznačují, že by mohlo jít o vodního lenochoda, nebo dokonce mořskou pannu, mimozemšťana či nějaký dosud neznámý vodní humanoidní druh.

Popisy podoby Ningena se tedy velmi liší, podívejte se sami:

Zdroj: Youtube

Pátrání po obojživelném přízraku pokračuje

Stejně, jako se jedni honí za lochneskou, jiní hledají Ningena. Vědci v hlubinách oceánu pravidelně objevují spousty nových mořských druhů, v arktických hlubinách byla objevena řada hydrotermálních průduchů s bizarními formami života.

Objevují se i hypotézy, že v těchto průduších vznikl před 4,6 miliardami let život.

A i když pro většinu myslících lidí je Ningen jen chiméra vzniklá mezi námořníky a rozšířená po internetu, proslýchá se, že japonská vláda bere zprávy o tvorovi vážně. Shromažďuje prý domnělá svědectví a některé velmi hmatatelné důkazy o existenci Ningenu ničí. Proč? Protože Ningen může produkovat vzácnou chemickou sloučeninu, která je buď léčivá, nebo vysoce jedovatá. Mohla by být proto použita jako účinná zbraň.

Arktická příšera?

Vzhledem k údajné poloze Ningena nebylo pro kryptozoology možné tvora studovat a zkoumat jeho pozorování. I když si Ningen zatím nevybojoval mezinárodní věhlas, japonské publikace specializující se na paranormální jevy jsou ho plné, stejně jako internet. Zda po něm pátrají kryptozoologové, nevíme, protože jeho lokalizace by vyžadovala dobře financovanou expedici na arktické území.

Zdroje:

thoughtcatalog.com

www.gaia.com

exemplore.com