Pravdou je, že poslední dva roky mají skutečně punc originality. Prošli jsme si záhadnou pandemií, která, stejně náhle jako začala, pak i skončila a vystřídala ji válka na Ukrajině, která rozdělila svět a je obrovskou a stále trvající hrozbou, o níž všichni doufáme, že zůstane ohraničena zemí, kde se tato tragédie udává. Jednou z nejnovějších Putinových taktik je ta, že blokuje přístavy na Ukrajinu a obyvatelé této země začínají hladovět. Objevila se proto i tvrzení, že kanibalismus, který Nostradamus pro tento rok předpověděl, by mohla souviset.

Zánik světa se nekonal…

Zkáza a zánik Země. Nebe se mělo proměnit v oheň a města měla skončit v oceánu. Datum 21. prosince 2012 – Mayové předpověděli, že v tento den skončí svět. Ale senzace se nekonala, naštěstí pro nás. Je však hodně předpovědí, a za mnohými z nich stojí právě Nostradamus, které vycházejí.

Kanál History Channel v roce 2011 odvysílal dlouhý dokument o Nostradamovi, lékaři z morové éry 16. století. Stěžejní částí filmu byla jeho proroctví a předpovědi budoucím generacím. I zde se jasně hovořilo o konci světa, který učenec předpověděl, stejně jako mnoho událostí, které se však nakonec skutečně vyplnily – nebo alespoň na ně Nostradamova čtyřverší perfektně pasovala.

Ale dáme si brzy bližního svého k večeři?

Pro rok 2022 předpověděl Nostradamus mnohé události, které se nyní ukazují opět jako pravdivé. Učenec zmínil inflaci, hladomor i technologie umělé inteligence. Ale o čem ještě hovořil, byl kanibalismus. Ano, všichni víme, že kanibalismus existoval. A stejně tak všichni víme, že v časech těžkých, kdy jde o život, se lidé uchýlí k lecčemu, aby si zachránili holé životy. A že kanibalismus s 21. stoletím nesouvisí? Omyl! O válce v Evropě jsme v naší pokrokové také ani nesnili.

Ano, správně. Nostradamus předpověděl prorok 2022 i kanibalismus. Lidé totiž nebudou mít podle něj jinou možnost. Věděl snad o situaci na Ukrajině? Dokázal ji předvídat nebo mu o ní pověděly hvězdy?

"Žádní opati, mniši, žádní novicové,

kteří by se učili;

Med bude stát mnohem víc

než vosk na svíčky,

Tak vysoká cena pšenice,

že se člověk pohne, svého

bližního sníst v jeho zoufalství,"

napsal před 465 lety v jeho Proroctvích.

Na video o kanibalismu předpovězeném Nostradamem se podívejte zde:

Zdroj: Youtube

V mnohém se učenec strefil

Nostradamus prohlásil, že rozšířená praxe kanibalismu zachvátí lidstvo v roce 2022. Pomalu se přehupujeme do druhé poloviny roku, takže nás ještě mohou potkat mnohá překvapení!

Pravdou je, že o kanibalismu v hromadné míře zatím nevíme, nebo jej média ještě v hromadné míře nezmínila. Ale na druhou stranu inflace je na naprosto rekordní hranici, dostala se tam, kde nebyla 50 let! Potraviny – zejména ty, o kterých Nostradamus píše, jsou tak drahé, že si všichni utahujeme opasky a brzy bude chleba jen vymožeností bohatých.

Můžeme se utěšovat tím, že ani sám Nostradamus nebyl o svých předpovědích zcela přesvědčen. Jak sám napsal: "Nic na světě si člověk nemůže předem představit, ani tu nejmenší věc, všechno se skládá z tolika jedinečných detailů, které nelze předvídat."

Pravdou je, že situace na Ukrajině je tragická. Ale doufejme, že kanibalismus se v letošním roce nesplní. Ostatně, ani s klimatickými změnami, které učenec předpověděl, to není tak horké. Anebo…?

Zdroje:

www.grunge.com, whatsuptoday.org, nypost.com