Belle Gunness v mládí odcestovala z rodného Norska do Spojených států v touze po lepším živobytí. Její start za oceánem vůbec nebyl špatný: v Chicagu si našla manžela Madse Sorensona a v roce 1893 si spolu otevřeli cukrářství.

Brzy se jim narodily čtyři děti, jedno další adoptovali, a rodina potřebovala čím dál více peněz. Belle trápilo, že si už nemůže dovolit pohodlné živobytí, na jaké si zvykla jako bezdětná. A jak by teprve třela bídu, kdyby přišla o firmu nebo se něco stalo jejímu manželovi? Obav z budoucnosti ji ochotně zbavila pojišťovna. Pojistku Belle sjednala na všechny rodinné příslušníky, včetně dětí.

Brzy nato cukrářství vyhořelo a pojišťovna bez náznaku podezření vyplatila první částku. Na konci 19. století bylo ještě poměrně obvyklé, že malé děti umíraly na různé infekce. Nikdo se proto nedivil, když dvě ze Sorensonových ratolestí náhle zemřely na zánět střev. Příznaky připomínaly otravu strychninem, ale místní lékaři nebyli v otravách tak zběhlí a úmrtí dětí blíže nezkoumali.

Pečlivě načasovaná smrt

Pojistka Madse Sorensona končila v roce 1900. Ve stejný den se rozbíhala i nová, a tak kdyby Sorenson zrovna v tu chvíli zemřel, pojišťovna by musela vyplatit obě částky. Byla by opravdu velká náhoda, kdyby se tak stalo, nu ale i takové náhody se stávají. Belle Gunness za smrt manžela inkasovala dvojnásobnou sumu, přestože patolog vyjádřil přesvědčení, že Sorensona zabil strychnin. Na úmrtním listu se jeho závěr neobjevil.

Truchlící vdova za utržené peníze koupila farmu v Indianě a znovu se provdala. Jejím druhým manželem byl řezník Peter Gunness, který se k ní nastěhoval i se dvěma dcerami. Když jedna z nich za záhadných okolností zemřela, druhou raději odeslal k příbuzným. Z celé rodiny nakonec tato dívka jako jediná přežila.

Než od podivínské Belle stačil odejít i sám Peter, rozbil mu lebku těžký sekáček na maso. Policisté dospěli k závěru, že šlo o nehodu.

Ďábelský byznys

Hledání dalšího manžela nešlo tak rychle, Belle už přecijen nebyla tak atraktivní jako zamlada, a tak vymyslela jiný způsob, jak přijít k mamonu. V novinách inzerovala, že shání pro farmu podílníky. Muži za ní přicházeli jeden za druhým s veškerými úspory. Po obchodní schůzce se však vytráceli neznámo kam.

Zločiny krvavé Belle odhalil až požár, při kterém zemřely i její zbylé děti. Policie usoudila, že nalezené torzo ženy patřilo vražedkyni, její hlava se ale nikdy nenašla. Panuje proto podezření, že Belle spolu se správcem farmy Rayem Lampherem zavraždila jinou ženu, a sama utekla. Lampher to i přiznal na smrtelné posteli, přičemž rovněž vyjevil, že farmu podpálila sama Belle.

V roce 1931 zemřela v Los Angeles jistá Esther Carlson, kterou policie stíhala pro otravu manžela. Fyzickými rysy byla nápadně podobná vražednici Belle. Zda se však jednalo o jednu a tu samou osobu, není dodnes prokázáno.