Každý z vědců přitom učinil nějaký významný objev nebo pracoval na zajímavém případu. U všech 74 úmrtí jsou příčiny smrti klasifikovány jako sebevražda nebo nehoda.

Pojďme se podívat ně některé příběhy.

O nich pojednává i toto video:

Zdroj: Youtube

Několik podivných úmrtí

Přední odborníci zejména v oblasti medicíny, nebo přední inženýři… Všechna tato jména patří lidem, kteří mohli vědět něco, co bylo i příčinou jejich nečekaného úmrtí. Věděli něco, nebo to byla jen náhoda?

Nezapomínejme, že žijeme v době, která konspiračním teoriím přeje více než jakékoli jiné období. Jsme natolik přesyceni informacemi, často nevěrohodnými, že vybrat si z nich je skutečně těžké. I u těchto úmrtí je obtížné rozlišit, zdali jde o konspirací nebo nešťastnou událost.

Případ Shanea Trumana Todda

Jedním z nejkontroverznějších úmrtí je smrt teprve 31letého Shanea Trumana Todda. Elektroinženýr byl v červnu 2012 nalezen mrtvý a jeho tělo leželo v márnici v Singapuru. V té době pracoval na přísně tajném stroji pro Čínu, který byl jediný svého druhu. Stroj měl být obrannou zbraní.

Shane tehdy řekl své rodině, že není spokojen s tím, co dělá. Obával se o svůj život, protože byl údajně požádán, aby ohrozil bezpečnost USA. Nakonec dal Číňanům výpověď a měl odletět domů, ale týden před odletem zemřel. Byl to jeho poslední den v práci, kdy tento neznámý „obranný“ stroj stavěl. Vyšetřování, které iniciovala jeho rodina, však nikdy nic neprokázalo.

Záhadná smrt „tria“ vědců

Podobných případů je více. Od roku 2004 do roku 2015 zemřeli hned tři vědci, kteří zkoumali ledovce na Antarktidě. Zmíněnými vědci byli Seymour Laxon, Katherine Giles a Tim Boyd, když všichni zemřeli začátkem roku 2013 během pár měsíců. Profesor Laxon spadl ze schodů na silvestrovské party v Essexu, doktorka Gilesová zemřela, když ji na kole srazilo nákladní auto, a doktor Byod byl údajně zasažen bleskem, když se procházel ve Skotsku.

Podivné ale je, že se Laxon svěřil Wadhamsovi týden před svou smrtí, že se kamion snažil vytlačit jeho auto ze silnice. Celý incident oznámil i na policii. Úmrtí této trojice vědců patří rovněž k největším záhadám.

Další nevyjasněná úmrtí elitních vědců

Prvním z vědců je Alberto Behar. Tento muž pomáhal prokázat, že na Marsu kdysi byla voda, a pracoval na dvou misích na Mars. Sám dokonce udával pokyny sondě Curiosity, když brázdila povrch Rudé planety. Kromě toho se zajímal o robotiku a zkoumal fungování robotů v drsných podmínkách a byl i zkušeným pilotem a instruktorem létání. A právě ve vzduchu jeho život překvapivě skončil. Jeho letadlo začalo bezdůvodně ztrácet výšku navzdory ideálním povětrnostním podmínkám.

Pak je zde pětatřicetiletá Melissa Ketunutiová, dětská lékařka, která zasvětila svůj život léčbě rakoviny. Pracovala na stáži v Botswaně, kde se zabývala AIDS. Jednoho dne byla nalezena svázaná a zapálená ve sklepě svého domu ve Filadelfii.

Třetím případem je mluvčím Světové zdravotnické organizace, Glenn Thomas. I ten byl odborníkem na ebolu a AIDS. Zemřel v letadle, které bylo sestřeleno, když na palubě byla zhruba stovka dalších vědců. Jediným zásahem tak byla zabita velká část předních odborníků na AIDS dříve, než se mohli zúčastnit celosvětové konference. Dalším z nich byl i Joep Lange, přední výzkumník v oblasti AIDS a bývalý prezident Mezinárodní společnosti pro AIDS (IAS).

Podivně skonala i doktorka Anne Szarewskiová, odbornice na rakovinu děložního čípku a průkopnice vakcíny proti rakovině děložního čípku. Byla nalezena mrtvá ve svém londýnském domě, když její manžel strávil hodiny vrtáním vstupních dveří, které měla zamčené zevnitř. Nikdo neví, jak zemřela, protože vyšetřování nikdy nic neprokázalo.

Zabití mimozemšťany?

Proč byli všichni tito lidé zabiti anebo zemřeli za zvláštních okolností? Věděli snad něco, co mělo zůstat utajeno? Konspirační teoretici v několika případech dokonce podezírají mimozemšťany, jakkoli je to přitažené za vlasy.

Uživatelé sociálních médií odsoudili tyto spekulace zejména kolem úmrtí Tiffany Huan Moisanové. Tato osmačtyřicetiletá klimatoložka NASA byla nahlášena jako nezvěstná a den poté bylo její tělo nalezeno za pobočkou levného supermarketu v americkém Marylandu. Policie vyloučila cizí zavinění, ale příčina smrti nebyla zveřejněna.

Právě smrt této vědkyně z NASA rozproudila konspirační teorie.

Vědkyně ale mohla zemřít poté, co se dostala příliš blízko k vládním tajemstvím. Moisanová pracovala na letovém středisku NASA ve Virginii. Vědkyně pracovala na Kalifornské univerzitě a měla doktorát z ekologie, fyziologie, optiky a vědy o Zemi. Účastnila se řady misí na oceánografických plavbách v Atlantiku. Zabývala se i fenoménem pozorování globálního oteplování. Odhalila snad Moisanová nějaké tajné informace, které by mohly být pro vládu škodlivé?

Řada příznivců konspiračních teorií však tvrdí, že mimozemšťané mají na Zemi tajné podmořské základny. Možná je Moisonová při studiu oceánů objevila.

Ale to jsou zjevně divoké spekulace, faktem je, že „náhodná“ úmrtí vědců NASA vyvolávají mezi lidmi řadu otázek.

Zdroje:

steemit.com, www.express.co.uk, www.ufosightingsfootage.uk