Gelé studiem místa, které pojmenoval „Crescentis“, strávil téměř 50 let. Vypravovali mu o něm místní rybáři, jimž se do sítí neustále zachytávaly opracované balvany. Záhadou byl také materiál, z něhož byly vyrobeny. Žula se v této oblasti totiž nevyskytuje.

Bývalý architekt během 44 návštěv vytvořil podvodní sonarové snímky toho, o čem je přesvědčen, že jsou rozeznatelné ruiny velkých budov. Jejich součástí má být také pyramida, jež má být kopií Cheopsovy pyramidy v Gíze, jedním ze sedmi divů světa nacházející se v Egyptě.

Podvodní město v Louisianě

„Někdo po řece Mississippi splavil miliardu kamenů a postavil z nich město. Pod hladinou jsou stovky objektů pokryté pískem a bahnem," tvrdí Gelé. Navíc, 85 metrová pyramida má podle něj vyzařovat neuvěřitelné množství elektromagnetické energie, díky které se doslova zblázní veškerá elektronika nacházející se v jejím okolí.

„Na čtyřech expedicích se nám stalo to samé. Jako byste byli v Bermudském trojúhelníku," říká Geléův kamarád Ricky Robin. „Když jsme se blížili ke špičce pyramidy, kompas na mé lodi se zcela vymkl kontrole. Opravdu věřím, že tam dole něco je."

Robinovo a Geléovo nadšení avšak odborníci nesdílejí a nabízejí jiná vysvětlení týkají se přítomnosti žulových kamenů poblíž Chandeleurových ostrovů. Jedna ze studií Texas A&M z konce 80. let 20. století tvrdí, že bloky do vody házela posádka španělských a francouzských lodí, které potřebovaly projet místními mělkými vodami. Profesor archeologie LSU Rob Mann zase tvrdí, že balvany jsou pozůstatkem neúspěšného pokusu o vybudování umělého útesu.

Záhadná žula

Podle profesora Manna je pouhé pátrání pod vodou zbytečné. Badatelé by se nejdřív měli zaměřit na archivní dokumenty a noviny, jež by původ kamenů vysvětlily. S tímto postupem však bývalý architekt nesouhlasí.

Zdroj: Youtube

„Vím, že někdo před 12 tisíci lety postavil město. Z toho záznamy v knihovnách nebudou. Je také možné, že to byla neznámá civilizace, která pocházela z vesmíru. Kdo ví," tvrdí Gelé.

Zdroj:

www.ancient-origins.net, www.ancientpages.com, www.the-sun.com