Kamera je umístěna asi šedesát čtyři kilometrů jižně od Mexico City a zabírá téměř celou horu. Přenos je dostupný online a je veřejný. Zachytila také poslední velkou vulkanickou aktivitu v roce 2020. A nejen to.

Zdroj: Youtube

Na záběrech je vidět, jak sopka exploduje. Mezi popelem a kouřem se najednou objeví záhadné bílé světlo, které přeletí velkou rychlostí nad vulkánem. Má plochý tvar a na noční obloze jasně září. Podle konspiračních teoretiků šlo o mimozemskou vesmírnou loď.

Popocatépetl a UFO

Záhadný objekt se nad sopkou neobjevil poprvé. Kamera ho zachytila dohromady sedmkrát. Nadšenci do UFA spekulují, že Popocatépetl slouží jako mimozemská základna. Poslední erupce ji dokonce měla i částečně odhalit.

„Důkazů přibývá. UFO přelétlo nad levou stranou sopky, kde je známý průduch. Nejenže bylo spatřeno, jak přistává na hoře, bylo také zaznamenáno, jak letí kolem ní nebo ji opouští. Místní obyvatelé dokonce zahlédli více než dvoumetrové chlupaté bytosti s obrovskými hroty na nohou, které šplhaly po straně vulkánu bez horolezeckého vybavení." Napsal konspirátor Scott C. Waring na svém webu UFO Sightings Daily.

S nadšenci do mimozemských civilizací však nesouhlasí skeptici. Kamera, monitorující sopku, tvoří video snímky pořízené v určitém intervalu. Obrazy vznášejících se těles jsou tak zkreslené. V reálném čase se mají objekty pohybovat rychlostí letadla.

Zmatení vědci

„Kamera je schopná nahrávat i při nedostatečném světle. Objekt se tak zdá jasnější než světlo hvězd. Dále je důležité vzít v potaz perspektivu. Letadla nad vulkánem tak díky speciální technice, úhlu záběru a extrémnímu jasu mohou vypadat jako mimozemský talíř nebo, že na hoře přistávají, ale ve skutečnosti mizí za ní," vysvětluje expert na nevysvětlitelné jevy a video manipulace Marc Dantonio.

Další zveřejněné záběry mají také pochybný původ. Experti se domnívají, že nejsou známé přesné informace o jejich zdroji a počtu rukou, kterými materiál prošel. Většina z nich tak mohou být falešné. Diskuze o tom, zda bylo natočené UFO, meteorit, letadlo, satelit, nebo byly objekty do videí uměle přidány, je tak stále otevřená.

Zdroj: Youtube

Zdroje: www.ibtimes.co.in, www.ancient-origins.net, zoommagazin.iprima.cz, www.novinky.cz