Mladé majitelce se nelíbila hlavně kuchyň s bílými čtvercovými obklady, zastaralou pracovní deskou a vybledlými PVC dlaždicemi. Objemný skleněný stůl se sem nehodil jak svou velikostí, tak vzhledem. Hned vedle stolu navíc vedou schody do sklepa, které dosud ze strany nechránila žádná zábrana. Katelyn místo nazývala "smrtelnou pastí".

Designérka Monica si s kuchyní poradila během dvou dnů. Musela se přitom vejít do omezeného rozpočtu, ale to ji neodradilo. Na pomoc si přizvala jen jednoho kutila a do prací zapojila i samotnou majitelku domu.

Staré obklady i pracovní deska musely pryč. Pod PVC podlahou se skrývaly staré rozklížené palubky plné škrábanců a děr. Nešlo už s nimi pracovat, proto se koupila prkna nová. Aby ale ve starém domku svou novotou příliš nebila do očí, Monica se rozhodla vtisknout jim patinu. S pomocí šesti různých barev vznikla originální podlaha, která hraje různými barevnými odstíny, a přitom zůstává vizuálně nenásilná.

Pracovní desku Monica zhotovila ze světlého dřeva, do něhož vyřízla otvor pro dřez. Odřezky posloužily jako elegantní police, které nahradily těžkopádnou skříňku mezi oknem a dveřmi. Více úložných prostorů se naopak vytvořilo na opačné straně kuchyně vedle lednice.

Skleněný stolek se vyměnil za dřevěný rozkládací a bezpečnost v okolí "smrtelné pasti" se zvýšila díky zábraně z dřevěných trámků natřených stejnou barvou jako schodiště. Mezery mezi trámky umožňují majitelce pořád vidět krásnou cihlovou zeď za schody. Zástěna ladí se schodištěm takovým způsobem, že byste ani neřekli, že sem byla nainstalována dodatečně. Kuchyňka po proměně působí hravým a útulným dojmem a zároveň vystihuje milou povahu své usměvavé majitelky.