Stejně jako Van Goghův vůbec první obraz nebyl mistrovské dílo, ani většina výrobků z naší galerie nestála za řeč. Světové společnosti, které nás šatí, pomáhají nám v domácnosti a zcela ovládají nás život, si prošly dlouhým vývojem a jejich vize budoucnosti byla ze začátku mnohdy úplně jiná. Společnost Lego vyráběla dřevěné hračky a její zakladatel nikdy nepomýšlel na to, že jednou doslova vybuduje stavebnicové impérium, jehož kostičky budou synonymem dětství.


Amazon a Jeff Bezos sázel na to, že se stane největší internetovým knihkupectvím. Pak ke knihám přidal další věci a najednou se ocitl v první desítce nejbohatších lidí planety a vytvořil největší internetový obchod světa. Samsung zase produkoval cukr, dnes je z něho technologický lídr.


Jiné společnosti ale přesně věděly, kam jejich cesta spěje - Apple začal počítačem a s počítači pokračuje, a stejně tak i Hoover, jenž si zadal, že ženám v domácnosti nabídne unikátní přístroj, díky němuž zameták nikdy potřebovat nebudou, a vysavače jsou dodnes jeho dominantou. Na všechny první výrobky či pokusy o směr společnosti se můžete podívat v galerii.