„Dnes jsem našel pyramidu na Měsíci. Je opravdu velká, má asi 1 km. Pyramida je velmi podobná pyramidám v Egyptě při pohledu shora pomocí aplikace Google Earth. Místo, odkud jsem ji získal, je web schválený NASA, který používají vědci," psal na svém webu UFO Sightings Daily samozvaný lovec mimozemšťanů Scott C. Waring, a dodal, že mimozemšťané mohli před tisíci lety migrovat z Měsíce na Zemi. Jeho video, kde svůj nález komentuje, má téměř devět a půl tisíce zhlédnutí a 112 lajků. (Zdroj: www.youtube.com) Waring tak pyramidu bere jako důkaz, že mimozemšťané opravdu existují. NASA má však jiný názor.

Podle Americké vesmírné agentury není struktura objevená na povrchu Měsíce umělého, ale čisté přírodního původu. „I když to není zcela jasné bez lepšího pochopení dynamiky tavení, poznamenáváme, že mírně viskózní materiály se mohou chovat zvláštním způsobem. Izolovaný výskyt jednotlivých kopulí naznačuje, že materiál se chová vulkanicky." Komentovala fotku NASA na webu Lunar Reconnaissance Orbiter Camer. (Zdroj: www.ibtimes.sg)

S tímto vysvětlením se ale Waring neztotožnil. Podle něj je jasné, že na vesmírné fotografii jsou jasně vidět dva velké bílé objekty. Jeden z nich má čtvercovou základnu a na ní kulatou „téměř radarovou kouli. Druhý je významnější, protože jde o vesmírnou loď podobnou pyramidě vznášející se nad povrchem Měsíce. Je to snadné vypozorovat, protože jde vidět stín pod ním. 100% nepopiratelný důkaz toho, že na Měsíci právě teď existují mimozemšťané."

S tímto velice odvážným tvrzením souhlasí i Waringovi sledující na YouTube. „To opravdu vypadá, jako by to postavil nějaký řemeslník. Aby každá vláda toto téma zakryla nebo popřela, vytváří něco, aby vzbudila strach..," komentoval video jeden z uživatelů této sociální platformy, kterému přizvukoval další nadšenec do UFO. „NASA je příliš hloupá, aby poznala dobrý úlovek."

NASA se již k Waringově objevu nevyjádřila. Skeptici však tvrdí, že chování "lovce mimozemšťanů" je jasným případem pareidolie, kdy lidský mozek vytvoří rozpoznatelné obrazy na neznámých vzorcích. (Zdroj: www.ibtimes.co.in)