Poblíž neobydlených Chandeleurských ostrovů, které se nacházejí 50 mil východně od New Orleans ve Spojených státech, se nalézají záhadné žulové kameny. Amatérský archeolog George Gelé, architekt v důchodu, který toto místo navštívil 44krát, je přesvědčen, že jsou zde schovány pozůstatky potopeného města. Podle jeho teorie město předcházelo starověkým civilizacím Inků, Mayů a Aztéků. Amatér se domnívá, že zde stály pyramidy, jejich stáří bylo 12 000 let, stejně jako stáří starého ztraceného města. V oblasti, kde pyramida stále, je údajně energie totožná s Bermudským trojúhelníkem.

"Na lodi vám zhasne všechno, veškerá elektronika. Jako byste se ocitli v Bermudském trojúhelníku. Přesně to tu máme," říká Gelé v souvislosti s žulovými deskami, které v oblasti rybáři nacházejí v pravidelných intervalech. Byly tyto žulové desky součástí pyramidy?

Na dokument o městě pod Bermudským trojúhelníkem se podívejte tady:

Zdroj: Youtube

Blázen nebo objevitel?

George Gelé, který na místo jezdí pravidelně, až to hraničí skoro s posedlostí, vytvořil podmořské sonarové snímky, na nichž jsou podle jeho přesvědčení patrné ruiny velkých staveb.

A právě zde nalezl i velkou pyramidu, postavenou podle něj ze žulových kamenů. Gelé ale připouští i to, že pyramida mohla být postavena mimozemskými civilizacemi. Jediné, co má, jsou právě tyto kameny, jejichž naleziště archeolog-amatér pojmenoval "Crescentis". A zde byla i pyramida, jež je podle něj podobná Velké pyramidě v Gíze.

Na dokument o Geléově objevu se podívejte tady:

Zdroj: Youtube

Jako vejce vejci?

Podle Gelého jsou si obě pyramidy podobné. "To, co je dole, jsou stovky budov, které jsou pokryté pískem a bahnem a které geograficky souvisejí s Velkou pyramidou v Gíze. Někdo splavil miliardu kamenů po řece Mississippi a sestavil je u místa, které se později stalo New Orleans," tvrdí Gelé, aby tak podpořil jeho teorii o ztraceném městě.

Podle něj byla žulová pyramida 85 metrů vysoká a produkovala neuvěřitelné množství elektromagnetické energie, která se rovná síle energie Bermudského trojúhelníku. To už je ale trochu moc záhad najednou. Nová pyramida v New Orleans, Bermudský trojúhelník a zmizelé město. Teorie hodná prozkoumání.

Tu však zatím kromě Gelého sdílejí jen místní rybáři, kteří už léta tvrdí, že poblíž Chandeleurských ostrovů loví v sítích podivné hranaté kameny. Žula se totiž nikde jinde v oblasti přirozeně nevyskytuje.

Zatím není jasné, zda je Geléovo tvrzení o 12 000 let starém ztraceném městě opodstatněné. Dokud mu však budoucí ponory, solární technologie nebo satelitní snímkování nepomohou předložit nějaké důkazy, bude se svou teorií sám. Tedy ještě s rybáři.

Určitě stojí za to žulu v této oblasti lépe prozkoumat. Ale o tom, že by Američané měli své pyramidy, starší než Gíza, si snad jen necháme natočit další výpravný film.

Zdroje:

www.ancient-origins.net, anomalien.com, www.thesun.co.uk