Na jaře 1945 americký vojenský pilot James Gausman nouzově přistál kvůli problémům s motorem v "zakázané zóně" v jihozápadní Číně. Když se rozhlédl kolem sebe, spatřil velkolepou stavbu, později nazvanou Bílá pyramida.

Pod kopci v Číně se skrývají obří tajemné pyramidy

Archeologové zjistili, že čínské "pyramidy" jsou postaveny způsobem, který připomíná slavné památky postavené egyptskými faraony.

Nová studie pak odhalila poznatky o slavném pohřebním komplexu prvního čínského císaře dynastie Čchin. Ten byl postaven ve třetím století před naším letopočtem.

Tento neuvěřitelný posmrtný komplex je již nyní jedním z nejznámějších archeologických nalezišť na světě po objevu terakotové armády složené z tisíců soch. Právě ty byly vyrobeny, aby střežily císaře při jeho vstupu do posmrtného života.

Hrobka je ve skutečnosti pohřbena pod "gigantickým umělým kopcem z uválcované hlíny". Ten je tak velký, že ho lze "snadno nazvat pyramidou", jak uvedla studie italské Politecnico di Milano.

Podél řeky Wej se nachází 40 takových pyramid a pouze dvě z nich se zatím podařilo vykopat.

V Egyptě se pyramidy stavěly tak, aby byly v souladu s hvězdami. Nyní se zdá, že některé z čínských pyramid jsou jim podobné.

Vláda k nim nikoho nepustí

Egyptské pyramidy jsou orientovány s velkou přesností podle světových stran, a to díky velmi silným vazbám pohřebního náboženství egyptských faraonů na oblohu a zejména na oběžnice. Obří tajemné pyramidy v Číně jsou však postaveny podobným způsobem.

Pro více informací se podívejte na toto video:

Zdroj: Youtube

Vláda k nim však nikoho nepustí.

Nový výzkum o záhadných stavbách pak přinesl další pozoruhodné informace. Zjistilo se, že pouze některé z nich jsou ve skutečnosti zarovnány tak, aby směřovaly na sever. Některé ale ne.

Vědci dodali: "I když - samozřejmě - neexistuje žádná spojitost s egyptskými pyramidami, také čínští císaři si připisovali svou moc jako přímé pověření nebesy a ztotožňovali cirkumpolární oblast s nebeským obrazem císařského paláce a jeho obyvatel."

Bylo by proto přirozené očekávat, že i tyto čínské pyramidy a v nich uložené hrobky císařů, budou orientovány ke světovým stranám.

Zda nalezené pyramidy ukrývají další tajemství, a proto k nim vláda nechce nikoho pustit, ukáže jen čas.

Zdroje:

www.thearchaeologist.org

en.wikipedia.org

www.express.co.uk