Mnoho odborníků nevěří, že pyramidy byly budovány pouze za účelem uložení ostatků mrtvých. „Obří jehlany musely mít ještě jinou funkci," tvrdí archeoložka a bývalá profesorka na univerzitě v Calgary v Kanadě, Dr. Carmen Boulter. Ta ve svém filmovém dokumentu tvrdí, že stavby byly schopné produkovat bezdrátovou energii. „Myslím si, že se v komorách soustřeďovalo obrovské množství jednohmotné spirituální energie. Když se pak do těchto místností napustila voda, síla prudce rostla. Také sloužily jako elektrárny, jež generovaly volnou energii," tvrdí Boulter.

Zdroj: Youtube

Jasným důkazem její teorie má být Cheopsova pyramida v Gíze. Není v ní výzdoba, ani zde nebyla nalezena žadná mumie. „Vnitřní stěny trouby byste také nezdobili. Egypťané tak neměli důvod Velkou pyramidu, sloužící jako stroj, zkrášlovat," tvrdí profesorka.

Pyramidy a energie

Ať tento názor zní jakkoli kontroverzně, ruští a němečtí vědci ve svém experimentu zjistili, že největší pyramida v Egyptě a zároveň největší známá kamenná stavba vybudovaná v období starověku koncentruje elektromagnetickou energii.

„Do výpočtů jsme zahrnuli jak známé fakty, tak také domněnky o fyzikálních vlastnostech pyramidy. Předpokládáme, že uvnitř konstrukce nejsou žádné jiné neznámé komory a materiál je ze zcela běžného vápence. I přesto jsme dostali zajímavé výsledky měření," říká doktor Andrey Evlyukhin, který se svým týmem vyslal na model Cheopsovy pyramidy různé typy elektromagnetického záření.

Odborníci zjistili, že celá stavba se chová jako monumentální rezonátor, jež přirozeně reaguje na frekvence tím, že některé rádiové vlny zesiluje. Vícepólová analýza odhalila, že pyramida koncentruje elektromagnetickou energii ve skrytých komorách a v podloží. Hlavním místem, kde se síla nejvíce hromadí, je Královská komnata.

Pyramidy a vibrace

Další teorie tvrdí, že hrobky sloužily k léčení zvukem. Sídlili zde šamani, kteří měli své pacienty položit na kamenný stůl a svým hlasem rozvibrovávat vnitřek stavby. Zvuková vlna pak měla procházet celou pyramidou, odrážet se od stěn a prostupovat do těla nemocného, ale také směrem ven k obloze.

Zdroj: Youtube

Také hieroglyfy nesloužily jen k výzdobě. „Když se dostatečně otevřený člověk zadíval na tyto obrázky, aktivovala se zadní část tvořená týlním lalokem. Ten slouží jako filmový projektor. Jedinec si tak mohl začít tvořit vlastní světy nebo dokonce i astrálně cestovat," píše se na webu outerinner-space.com

Zdroj:

www.neveda.cz, www.epochaplus.cz, www.casopis-sifra.cz