Ray Copeland se narodil v roce 1914 do chudé rodiny. Během velké hospodářské krize neměli peněz nazbyt a neustále se stěhovali za prací. Sám Ray chtěl rodině nějak pomoct, a uchýlil se k malým krádežím. Za prohřešky strávil jeden rok v base. Po propuštění v roce 1940 poznal Faye.

I s ní vedl Ray kočovný život, hlavním důvodem byla jeho kriminální reputace - zvěsty se rozšířily a mladíka nechtěl nikdo zaměstnat. Během toho se jim narodilo pět hladových krků, a tak se usadili na farmu v Missouri. Nějak je nakrmit museli, jenže práce na farmě v malé missourské vesničce Mooresville zase tak moc nevynášela. Ray se vrátil k tomu, co uměl, a i když se několikrát znovu ocitl za mřížemi, měli aspoň co jíst.

Zákaz podnikání po dalších pobytech ve vězení za falšování šeků a krádeže ho nijak netrápil a našel si okliku; zaměstnával tuláky, kteří obchod s dobytkem prováděli pod svým vlastním jménem. Fungovalo to velice jednoduše: Rayův zaměstnanec nakoupil dobytek a Ray ho poté přeprodal.


Problém Ray spatřil ve chvíli, když si spočítal, kolik procent z prodeje jde jeho zaměstnancům. Ty peníze by se jemu i jeho manželce hodili více, a tak to Ray vyřešil jediným možným způsobem - své zaměstnance začal zabíjet.

V roce 1989 se na policii dovolal vystrašený tulák Jack McCormick, který oznámil pokus o vraždu. Vysvětlil jim, že pro farmáře Raye Copelanda pracoval a v jeho stodole našel lidské ostatky. Policie se po delší nerozhodnosti nakonec rozhoupala a vyrazila na farmu. A jak tulák McCormik říkal, ve stodole na ně čekaly ostatky pěti zavražděných zaměstnanců.


Ačkoliv Faye údajně žádného z tuláků nezabila, stala se komplicem. Podle vyšetřování o činech svého manžela věděla a kryla ho. Soud nakonec rozhodl, že oba mají na vraždění stejný podíl viny a odsoudil je k trestu smrti injekcí. V té době bylo Rayovi 76 let a Faye 69, čímž se stali nejstarším párem odsouzeným k smrti v celé historii Spojených států.

Ani jeden se horké jehly nedočkal. Ray zemřel ve své cele přirozenou smrtí, u Faye byl trest změněn na doživotí. V roce 2002 utrpěla mozkovou mrtvici a přála si zemřít na svobodě. Soud jí v tom vyhověl. O rok později zemřela v hospici.