Různé společnosti se chovají k ženám různě. Dokonce i v současnosti ale dochází k jejich utlačování, ponižování a to ve jménu zvyků a nejrůznějších zastaralých tradic. Dívky jsou často podrobeny nemilosrdnému mučení a utrpení, jen kvůli dlouho zakořeněným rituálům, které se daří jen velmi pozvolna bortit.

Podívejte se s námi na sedm nejpodivnějších rituálů, které se i dnes odehrávají po celé naší planetě. Občas je k neuvěření, co všechno třeba musí ženy podstoupit, aby byly, či nebyly připraveny na manželství.

Nucené přejídání

V některých oblastech Mauritánie se stále věří, že extrémně tlusté nevěsty přinesou do manželství více štěstí a prosperity než dívky vyhublé. Proto jsou zde mladé dívky nuceny se přejídat. Každý den tak dostávají až 16 000 kalorií, aby byly dle jejich blízkých připraveny na manželství.

Únos nevěst

Mezi romskými cikány panuje velmi barbarská tradice, při níž je legální unést dívku z jejího vlastního domu, a to i přesto, že jsou únosy v Evropě nezákonné. Pokud se totiž muži podaří dívku unést a coby rukojmí si ji u sebe tři až pět dní ponechat, tak si ji může vzít za manželku a rodina dívky proti tomu nic nenamítá.

Sekání zubů

V kmeni Mentawaians na Sumatře musí ženy, aby byly atraktivnější pro muže, podstoupit tzv. sekání či pilování zubů. Místní šaman si nabrousí hrubý kotouč a pomocí něho a kamene zuby sesekává a piluje. V nehygienických podmínkách dívky velmi trpí, protože během obřadu nedostanou žádné utišující léky. Důvod ? Dívky jsou s takovými zuby pro muže více atraktivní a muži věří, že se jim lépe spojila duše s tělem.

Komplexní ženská obřízka

Ačkoliv je ženská obřízka již ústavně zakázána a dokonce i islámskými duchovními označena za ´neislámskou´, tak k ní stále v Somálsku, Egyptě, Keni a u dívek z komunity Dawoodi Bohra v Indii a Pakistánu dochází. Mladičkým ženám jsou brutálně bez použití anestetik odstraněny vnější a vnitřní stydké pysky a klitoris, kvůli čemuž dojde k uzavření vagíny, a to jen proto, aby si uchovaly panenství pro manžela, který je pak musí o svatební noci nožem ,,otevřít" , aby s nimi mohl mít pohlavní styk.

Odstranění klitorisu

U dívek kmene Sabiny v Ugandě a rovněž u některých etnik v Keni je praktikován podobně brutální rituál - odstranění klitorisu. Aby dokázaly, že jsou dostatečně silné a dokáží překonat všechny překážky, které je v manželství čekají, tak je jim buď částečně, nebo kompletně odstraněn klitoris. Mnohé proto čeká kvůli infekci zmrzačení či smrt.

Rituální bití

Během menstruačního rituálu jsou mladé dívky z kmene Uaupes v Brazílii vyvlečeny nahé na ulici a bity do bezvědomí. Ptáte se proč? Šokujícím důvodem je snaha odhadnout, zda jsou již dostatečně ženami a jsou tak hodny vstoupit do manželství. Pokud se probudí, tak se mohou vdávat.

Žehlení prsou

Žehlení prsou - tato praktika je rozšířena v Kamerunu, Nigérii a JAR. Matky přikládají dospívajícím dívkám na poprsí rozpálené lávové kameny ( často i kladiva a špachtle ) a spalují jim prsní tkáň. To všechno se děje proto, aby pubertálním dívkám zastavily růst prsou a byli tím atraktivnější pro muže při výběru nevěsty.